ČORBA KOJA JE OMILJENA SVIMA Jelo na kašiku od tikvica koje se i lako sprema
Ukućani će se oduševiti.
Čorba od tikvica
Možda vas zanima:

TOPAO OBROK KOJI SE BRZO SPREMA Čorba od tikvica je preukusna večera
Oduševiće vas struktura ovog jela na kašiku.

ZDRAVIJI OBROK NE MOŽE BITI Teleća čorba će se svima dopasti
Videćete da je drugačija.

ČORBA KOJA POMAŽE I U MRŠAVLJENJU Jelo na kašiku koje je pritom i ukusno
Kupus je poznat kao namirnica koja treba da se jede tokom leta.
Sastojci:
2 veze mladog luka
2 tikvice
50 g putera
1 kašika brašna
1 - 1,5 l vode
1 kašičica soli
1/3 kašičice bibera
beli luk u prahu na vrh noža
muskatni orah na vrh noža
2 žumanca
1 dl kiselog mleka
1 veza mirođije
Priprema:
Beli deo mladog luka iseckati. Tikvice oljuštiti, izvaditi im sredinu i sačuvati je, a ostalo iseckati na kockice. Na puteru izdinstati luk i sredinu tikvica sa kašičicom soli dok ne omekšaju. Dodati punu kašiku brašna i propržiti zajedno. Naliti vodom, promešati. Kad provri, dodati seckane tikvice, pa kuvati na tihoj vatri, polupoklopljeno, dok tikvice ne postanu skroz meke. Dodati bibera, malo belog luka u prahu, malo muskatnog oraha ili iskombinovati začine prema svom ukusu. Skloniti sa vatre, pa umešati kiselo mleko razmućeno sa dva žumanca i jednu vezu sitno seckane mirođije.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KAKO DA NAPRAVITE DOMAĆI MAJONEZ? Treba vam samo 5 minuta, a biće još ukusniji i zdraviji
Priprema je laka, a ukus neverovatan.

BANANA HLEB ZA PRAVE SLADOKUSCE Jedini recept koji će vam ikada trebati za ovaj slatkiš
Mekan i sočan, najbolje odmah stavite duplu meru.

CACIKI SALATA Po originalnom grčkom receptu, pravi se za 2 minuta i ide uz sve
Dodajte uz piletinu ili musaku.


SLOVAČKI POTAŽ OD KISELIH JABUKA Kremast i drugačiji, osvežiće vas u trenu
Predjelo koje budi sva čula.
Komentari (0)