LAGANA VEČERA ZA SVA VREMENA Zapečeni spanać sa sirom zavoleće cela porodica
Nećete moći da mu odolite.
Spanać sa sirom iz rerne
Sastojci:
500 g svežeg spanaća
400 ml vode
250 g sitnog sira
50 g putera
3 jajeta
2 kašike susama
so po ukusu
kačkavalj za posipanje
Priprema:
Spanać očistite, operite i odsecite peteljke. Stavite u šerpu i dinstajte na laganoj vatri pod poklopcem dok ne omekša. Ostavite se da se ohladi, ocedite višak vode, pa listove spanaća isecite sitno. Sitan sir umutite sa žumancima, dok se ne dobije ujednačena smesa, pa dodajte spanać. Posolite po ukusu, sipajte u pleh
podmazan puterom, izlijte smesu, pa preko rasporedite umućena belanca. Pospite susamom i sa dosta rendanog kačkavalja i pecite na 200 stepeni 30-35 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PO BAKINOM RECEPTU Piletina sa spanaćem je jelo posle kog ostaju prazni tanjiri
Neprevaziđena kombinacija.
PRAVO PROLEĆNO JELO Musaka od spanaća je lagan obrok koji će zasititi celu porodicu
Prosta je za napraviti.
KAD KAŽEMO KREMASTO, MISLIMO NA MUSAKU SA SIROM Oduševiće vas ovaj preukusan recept
Napravite ga i iznenadite ukućane.
NAJKREMASTIJA PASTA SA SPANAĆEM Brza večera koja će se klincima baš dopasti
Obrok za samo nekoliko minuta.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)