RUČAK ZA DANAS Zapečene knedle sa sirom ne mogu biti kremastiji obrok

Alo.rs

15:00

Sezonski recepti 0

Stomak će vam biti zahvalan.

RUČAK ZA DANAS Zapečene knedle sa sirom ne mogu biti kremastiji obrok
Shutterstock

Zapečene knedle sa sirom

Sastojci:

800 g bajatog hleba

400 ml mleka

2 paprike

3 kašike putera

2 kašike svežeg seckanog peršuna

4 jajeta

so, biber

muskatni orah

50 g rendanog kačkavalja

po 50 g nekog jačeg sira

Priprema:

Hleb isecite na parčiće, pa prelijte prokuvanim mlekom i ostavite desetak minuta da omekša. Paprike očistite i sitno iseckajte, pa propržite na dve kašike putera. Dodajte peršun. U hleb dodajte umućena jaja i dinstanu papriku, pa začinite. Kuhinjsku krpu premažite puterom, preko nje razvucite smesu i urolajte je. Rolnu čvrsto zavežite koncem, pa je potopite u slanu vodu i ostavite da stoji pola sata. Izvadite knedle iz slane vode i ostavite ih kratko da se ocede i na kraju ih odmotajte iz krpe. Isecite ih na kriške, pa ih poslažite na tepsiju koja je prethodno premazana uljem ili puterom. Pomešajte sireve i prospite preko isečenih kriški hleba. Pecite na 200 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading