PRAKTIČNA VARIJANTA KIFLICA Motanci sa sirom uvek su dobrodošli
Mekano i sočno testo.
Motanci sa sirom
Sastojci:
Za testo:
500 g brašna
1 kašika suvog kvasca
1 kašika šećera
1 kašika soli
300 ml tople vode
150 ml ulja
1 žumance
Za nadev:
250 g tvrdog sira
1 jaje
Premaz:
1 belance
susam, kim, krupna so
Priprema:
Suvi kvasac i šećer prelijte polovinom tople vode, promešajte i ostavite da zapeni. Brašno i so dobro sjedinite, dodajte kvasac, ulje, razmućeno žumance i ostatak tople vode. Ako je sir dobro slan, smanjite količinu soli u testu. Zatim, umesite sastojke tako da se dobije mekano resto. Dobijenu jufku blago pospite brašnom, pokrijte i ostavite na toplom da nadođe. Zatim, premesite testo, pokrijte i vratite na toplo da se još jednom duplira. Sir izmrvite i pomešajte sa jajetom. Testo podelite na dva dela i rastanjite u pravougaoni
oblik na debljinu oko 0,2 cm. Ravnomerno na nesite po polovinu nadeva i testo usko urolajte, pa svaki rolat isecite na 15 delova. Ređajte u pleh obložen papirom za pečenje, pa ostavite da miruje desetak minuta. Zatim premažite testo penasto umućenim belancetom, pospite susamom, kimom i morskom solju pa pecite u ugrejanoj rerni na 220 stepeni petnaestak minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
RUČAK ZA DANAS Zapečene knedle sa sirom ne mogu biti kremastiji obrok
Stomak će vam biti zahvalan.
PROSTIJE NE MOŽE Kuglice sa sirom od samo DVA sastojka oduševiće vas odmah!
Možete kombinovati sa varijantama.
SLANO AUTENTIČNO LATINO PECIVO Empanade mogu biti i slane i slatke
Oduševite sve za stolom.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Posne piroške iz rerne: Brze, zdrave i neodoljivo mekane
Idealne su za posnu večeru, užinu ili druženje uz čaj, a najlepše od svega je što nestaju sa tanjira brže nego što se ispeku
Komentari (0)