GLAVNI SASTOJAK JE AROMA Dobri, stari i jedinstveni sataraš - na vodi
Ovakvo jelo će probuditi vaša čula.
Sataraš na vodi // posno na vodi
Sastojci:
2 manja crna luka
3 veća paradajza
3 veće paprike
200 g šampinjona
150 g soje u komadićima
100 ml pasiranog paradajza
3 kašike paradajz-pirea
so, biber
biozačin
Priprema:
Soju potopite u toplu vodu i ostavite 30 minuta. Crni luk iseckajte na rebarca, paradajz potparite, oljuštite i iseckajte na kockice, papriku očistite, te i nju iseckajte na kockice, a šampinjone na listiće. Povrće začinite, ulijte paradajz i krčkajte na slaboj vatri 10-15 minuta od vrenja, pa ubacite oceđenu soju. Pred kraj dodajte paradajz-pire, podesite slanoću, krčkajte još minut-dva i poslužite toplo.
Savet Umesto sveže oljuštenog paradajza možete koristiti pelat iz konzerve
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)