RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane

Bojana Paunović

08:05

Kulinarski globus 0

Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.

RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Foto: Shutterstock

Italijanski njoki iz rerne

Sastojci:  

1 kašika maslinovog ulja  

1 crni luk

2 čena belog luka 

400 g pelata  

500 g njoka  

1 kašičica suvog bosiljka   

1 mocarela (125 g)  

Priprema:  

Skuvajte njoke prema uputstvu s pakovanja. Na malo zagrejanog ulja prodinstajte iseckan crni luk dok omekša, dodajte iseckan beli luk i dinstajte jedan minut. Sipajte pelat, izgnječite viljuškom i kuvajte desetak minuta uz povremeno mešanje. Dodajte njoke. Posolite, pobiberite po ukusu, dodajte bosiljak i sipajte u tepsiju. Izravnajte, odozgo rasporedite komade mocarele. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni desetak minuta, odnosno dok se sir ne istopi.  

Možda vas zanima:

gozleme

TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere

19:00

23 novembar, 2025

Kulinarski globus

Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.

Komentari (0)

Loading