RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane

I. Vujnović

08:05

Kulinarski globus 0

Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.

RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Foto: Shutterstock

Italijanski njoki iz rerne

Sastojci:  

1 kašika maslinovog ulja  

1 crni luk

2 čena belog luka 

400 g pelata  

500 g njoka  

1 kašičica suvog bosiljka   

1 mocarela (125 g)  

Priprema:  

Skuvajte njoke prema uputstvu s pakovanja. Na malo zagrejanog ulja prodinstajte iseckan crni luk dok omekša, dodajte iseckan beli luk i dinstajte jedan minut. Sipajte pelat, izgnječite viljuškom i kuvajte desetak minuta uz povremeno mešanje. Dodajte njoke. Posolite, pobiberite po ukusu, dodajte bosiljak i sipajte u tepsiju. Izravnajte, odozgo rasporedite komade mocarele. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni desetak minuta, odnosno dok se sir ne istopi.  

Možda vas zanima:

doner kebab

DONER KEBAB Turski specijalitet je savršen kec u rukavu, za ručak koji se pamti

16:06

19 novembar, 2024

Kulinarski globus

Ime je dobio od reči „doner“ koja potiče od turskog glagola „donmek“, što znači „okrenuti se“. Meso se peče satima na ražnju i seče kada postane hrskavo. Prvobitno se pravilo samo od jagnjetine i služilo na tanjiru. Vremenom je počelo da se služi u lepinji, prilagođavajući na taj način recept uličnoj prodaji. Ređanjem tankih mariniranih šnicli od jagnjetine, piletine ili drugog mesa na uspravni ražnjić dobije se znatno zanimljiviji ukus. U grčkoj verziji se služi kao giros, pa se dodaje pomfrit, paradajz, crni luk i caciki salata.

Komentari (0)

Loading