ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso

I. Vujnović

08:05

Sezonski recepti 0

Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.

ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Foto: Shutterstock

Ćufte s parmezanom

Sastojci: 

Za ćufte: 

500 g mlevenog mesa po želji 

1 jaje 

2 kašike rendanog parmezana  

1 crni luk 

1 čen belog luka 

2 kašike prezli  

3 kašike mleka 

brašno  

Za sos: 

2 kašike ulja  

1 crni luk  

1 čen belog luka  

400 g pelata  

150 ml sosa od paradajza 

1 kašičica šećera  

1 prstohvat origana

so, biber 

Priprema: 

Ćufte: Iseckajte sitno očišćen crni i beli luk i u činiji pomešajte sve sastojke za ćufte. Mesite rukama da dobijete ujednačenu smesu. Pravite ćufte željene veličine. Svaku uvaljajte u brašno i pržite na zagrejanom ulju dok ne dobije zlatnosmeđu boju sa svih strana. Izvadite ih na ubrus. Sos: Prodinstajte iseckan crni luk na zagrejanom ulju dva minuta. Dodajte pelat, sitno iseckan beli luk, paradajz sos, šećer i začine po ukusu. Kada provri, dodajte 100 ml vode. Kuvajte oko pet minuta, pa dodajte ćufte. Kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko 20 minuta.

Možda vas zanima:

gurmanluk sa krompirom i kobasicama

GURMANLUK SA KROMPIROM I KOBASICAMA Po receptu pevača Slobe Radanovića

15:00

28 april, 2024

Sezonski recepti

Sloba Radanović, nekadašnja Pinkova zvezda, a sada vlasnik brojnih hitova, čiji je novi album „Vreme besramnih“ nedavno ugledao svetlost dana, pokazao je da nije samo talentovan za pevanje. Suprug i otac malenog Damjana pre nekoliko godina podelio je recept za jelo koje obožava da pravi, ali i jede. Slasno i začinjeno jelo sa krompirom i kobasicama poješćete u slast, a mi vam prenosimo recept u celosti.

Komentari (0)

Loading