SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
Punjeni pileći file sa sosom od zelenih jabuka
Sastojci:
150 g pilećeg filea
kačkavalj
spanać
3 krompira
1 kašičica putera
mleko
so
2 jabuke
1 kašika meda
sok jednog limuna
200 ml belog vina
Priprema:
Pileći file raseći i napuniti kačkavaljem i spanaćemi zatvoriti čačkalicom. Ispeći u tiganju. Sos od jabuka: jabuke oljuštiti, poprskati limunovim sokom da ne potamne, odstraniti koštice i iseći na tanke kriške. U emajliranoj poklopljenoj šerpici, na laganoj vatri, jabuke kuvati u medu i vinu dok ne omekšaju (oko 30 minuta). Zatim ih izgnječiti ili izmiksovati. Za prilog pripremiti povrće po izboru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
Komentari (0)