SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
Punjeni pileći file sa sosom od zelenih jabuka
Sastojci:
150 g pilećeg filea
kačkavalj
spanać
3 krompira
1 kašičica putera
mleko
so
2 jabuke
1 kašika meda
sok jednog limuna
200 ml belog vina
Priprema:
Pileći file raseći i napuniti kačkavaljem i spanaćemi zatvoriti čačkalicom. Ispeći u tiganju. Sos od jabuka: jabuke oljuštiti, poprskati limunovim sokom da ne potamne, odstraniti koštice i iseći na tanke kriške. U emajliranoj poklopljenoj šerpici, na laganoj vatri, jabuke kuvati u medu i vinu dok ne omekšaju (oko 30 minuta). Zatim ih izgnječiti ili izmiksovati. Za prilog pripremiti povrće po izboru.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Komentari (0)