GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje

I. Vujnović

10:30

Kulinarski globus 0

Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina

GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Foto: Shutterstock

Musaka od patlidžana

Sastojci:  

2 plava patlidžana 

500 g pelata 

200 g rendanog parmezana 

200 g mocarele 

1 crni luk 

1 čen belog luka 

1 kašičica suvog origana  

2 kašike listića svežeg bosiljka 

100 g prezli 

maslinovo ulje 

Priprema: 

Patlidžan isecite na tanke kolutove, poređajte i zagrejani tiganj, posolite ga, premažite maslinovim uljem s obe strane i pržite po nekoliko minuta s obe strane dok ne dobije smeđu boju. U drugom tiganju, na malo zagrejanog maslinovog ulja, dinstajte iseckane crni i beli luk i origano nekoliko minuta, da luk dobije zlatnu boju. Dodajte iseckan pelat, bosiljak, po ukusu so i biber. Kuvajte 15 minuta na tihoj vatri, uz povremeno mešanje. Tepsiju podmažite uljem, pa na dno rasporedite sos od paradajza. Poređajte jedan red kolutova patlidžana i pospite parmezanom. Preko namažite sos od paradajza, opet poređajte patlidžan i pospite parmezan. Ponavljajte tim redom dok sve ne utrošite. Odozgo musaku pospite parmezanom, prezlama i poređajte iseckanu mocarelu. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni pola sata. 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading