SOČNI BATACI Meso se lepi za prste, korica hrskava a aroma vanserijska zahvaljujući jednom začinu
Postaće omiljen recept.
Sočni bataci
Sastojci:
500 g pilećih bataka
400 g pelata
1 crni luk
1 šargarepa
1 kašičica mlevene paprike
2 lista lovora
so, biber
Priprema:
Batake operite i skuvajte. Crni luk očistite i iseckajte na kockice. Šargarepu očistite i iseckajte na kolutove. U šerpi, na zagrejanom ulju prodinstajte luk, dodajte šargarepu i mlevenu papriku. Posle dva minuta dodajte so po ukusu i šolju vode. Kad provri, stavite batake, pelat, lovor, biber po ukusu, krčkajte jedan minut, pa sklonite sa šporeta i servirajte.
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
SPECIJALITET OČAS POSLA Punjeni pileći file sa NEOBIČNIM nadevom osvojiće vas odmah!
Spoj raznih sastojaka daće mu posebnu aromu.
DETOKS OBROK POSLE JAKE HRANE Očistite telo ovom supom od začinjenog roštilja
Organizam će vam biti zahvalan.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)