NAJUKUSNIJE PUNJENE KORPICE Uz dodatak alkoholnog pića, postaće neodoljive
Meso, pavlaka i pečurke - dobitna kombinacija.
Korpice punjene pečurkama i mesom
Sastojci:
200 g pilećeg mesa
200 g pečuraka
1 crni luk
jaje
100 ml pavlake
100 g kačkavalja
1 dl belog vina
gotove tartalete (korpice)
ulje
so. biber
50 g rendanog kačkavalja za posipanje
Priprema:
Crni luk oljuštite i isecite na rebarca.
Pečurkama odvojte šeširiće od drškica i sve sitno iseckajte. Piletinu takođe.
Na malo ulja dinstajte crni luk a kad zacakli, dodajte pečurke.
Kad pečurke počnu da dobijaju boju, ulijte belo vino i pustite da ispari. Začinite solju i biberom.
Umutite jaja, pa dodajte rendani sir i pavlaku. Ubacite u pečurke.
Na pleh obložen pek-papirom ređajte korpice s filom i kačkavaljem. Pecite 30 minuta na 160 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Pečurke u pavlaci
Prosto su neodoljive.
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)