NAJUKUSNIJE PUNJENE KORPICE Uz dodatak alkoholnog pića, postaće neodoljive
Meso, pavlaka i pečurke - dobitna kombinacija.
Korpice punjene pečurkama i mesom
Sastojci:
200 g pilećeg mesa
200 g pečuraka
1 crni luk
jaje
100 ml pavlake
100 g kačkavalja
1 dl belog vina
gotove tartalete (korpice)
ulje
so. biber
50 g rendanog kačkavalja za posipanje
Priprema:
Crni luk oljuštite i isecite na rebarca.
Pečurkama odvojte šeširiće od drškica i sve sitno iseckajte. Piletinu takođe.
Na malo ulja dinstajte crni luk a kad zacakli, dodajte pečurke.
Kad pečurke počnu da dobijaju boju, ulijte belo vino i pustite da ispari. Začinite solju i biberom.
Umutite jaja, pa dodajte rendani sir i pavlaku. Ubacite u pečurke.
Na pleh obložen pek-papirom ređajte korpice s filom i kačkavaljem. Pecite 30 minuta na 160 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Pečurke u pavlaci
Prosto su neodoljive.
RECEPT KOJI NE MOŽE DA NE USPE Napravite italijanske njoke iz rerne za sve ukućane
Cela porodica će biti zadovoljna, muž sit, žena raspevana a deca poslušna.
GRČKA MUSAKA OD PATLIDŽANA Toliko je ukusna da nećete ni primetiti da meso nedostaje
Uživajte u bogatim ukusima ove grčke musake sa patlidžanom koja spaja sočne kolutove patlidžana sa aromatičnim sosom od mesa i začina
ĆUFTE U CRVENOM SOSU Neodoljivost ovih kuglica postići ćete sastojkom koji se inače ne stavlja u meso
Prste ćete polizati a ukućani će se svađati ko će da oliže tanjir.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)