NAJUKUSNIJE PUNJENE KORPICE Uz dodatak alkoholnog pića, postaće neodoljive

Alo.rs/I. V.

17:20

Sezonski recepti 0

Meso, pavlaka i pečurke - dobitna kombinacija.

NAJUKUSNIJE PUNJENE KORPICE Uz dodatak alkoholnog pića, postaće neodoljive
Shutterstock

Korpice punjene pečurkama i mesom

 

Sastojci:

200 g pilećeg mesa

200 g pečuraka

1 crni luk

 jaje

100 ml pavlake

100 g kačkavalja

1 dl belog vina

gotove tartalete (korpice)

ulje

so. biber

50 g rendanog kačkavalja za posipanje

 

Priprema:

Crni luk oljuštite i isecite na rebarca.

Pečurkama odvojte šeširiće od drškica i sve sitno iseckajte. Piletinu takođe.

Na malo ulja dinstajte crni luk a kad zacakli, dodajte pečurke.

Kad pečurke počnu da dobijaju boju, ulijte belo vino i pustite da ispari. Začinite solju i biberom.

Umutite jaja, pa dodajte rendani sir i pavlaku. Ubacite u pečurke.

Na pleh obložen pek-papirom ređajte korpice s filom i kačkavaljem. Pecite 30 minuta na 160 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading