UKUSAN RUČAK ZA CELU PORODICU Super recept za musaku sa slaninom

Alo.rs

11:31

Sezonski recepti 0

Kuća će vam cela mirisati.

UKUSAN RUČAK ZA CELU PORODICU Super recept za musaku sa slaninom
pixabay

Musaka sa slaninom

Sastojci (za 4 porcije):

600 g krompira

4 glavice crnog luka

150 g dimljene slanine

100 ml pavlake

2 jajeta

1 šolja jogurta ili mleka

so, biber

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na listove. Stavite u činiju i posolite. Luk isecite na kolutove i posolite, ali pazite da se kolutovi ne raspadnu. Slaninu isecite na listove kao na slici. U tepsiji ili vatrostalnoj činiji ređajte krompir, luk, kašiku pavlake razmažite, a onda red slanine. Ponavljajte dok imate materijala i završite krompirom. U činiji umutite jaja, jogurt, malo soli i bibera i malo vode, da ne bude previše gusto. Prelijte musaku i pecite nekih 45
minuta, dok krompir ne omekša i ne porumeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

bezglutenske projice od blitve

BEZGLUTENSKE PROJICE OD BLITVE Po ukusu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića

19:00

5 maj, 2024

Sezonski recepti

Novak Đoković, svetski reket broj 1, iz godine u godinu, sve više pokazuje da je nenadmašiv u onome što radi. Da bi istrajao u napornim treninzima, okrenuo se ishrani bez glutena, koja sadrži puno svežeg voća i povrća. Zajedno sa suprugom Jelenom uči zdravoj ishrani i svoje naslednike Stefana i Taru. Jedan od takvih recepata je i ovaj za bezglutenske projice od blitve, kakav bi se sigurno našao na meniju porodice Đoković. Sočni zalogajčići daće snage za napore u toku dana, a nimalo neće zaostajati za onim klasičnim.

Komentari (0)

Loading