UKUSAN RUČAK ZA CELU PORODICU Super recept za musaku sa slaninom
Kuća će vam cela mirisati.
Musaka sa slaninom
Sastojci (za 4 porcije):
600 g krompira
4 glavice crnog luka
150 g dimljene slanine
100 ml pavlake
2 jajeta
1 šolja jogurta ili mleka
so, biber
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na listove. Stavite u činiju i posolite. Luk isecite na kolutove i posolite, ali pazite da se kolutovi ne raspadnu. Slaninu isecite na listove kao na slici. U tepsiji ili vatrostalnoj činiji ređajte krompir, luk, kašiku pavlake razmažite, a onda red slanine. Ponavljajte dok imate materijala i završite krompirom. U činiji umutite jaja, jogurt, malo soli i bibera i malo vode, da ne bude previše gusto. Prelijte musaku i pecite nekih 45
minuta, dok krompir ne omekša i ne porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STARI RECEPT ZA NAJUKUSNIJU MUSAKU Upotrebite zelje na najlakši način
Ukus će vas oduševiti!
ARAPSKA MUSAKA ZA SVAČIJI UKUS Priprema je jednostavna, a ukus je jedinstven
Prste ćete polizati.
MAGIČNO REŠENJE ZA RUČAK Iskoristite patlidžan za musaku i nećete se pokajati
Svi će se oduševiti.
NAJBOLJI UKUS NA SVETU Punjene paprike sa neobičnim dodatkom spremaćete svaki dan
Niste ovako ništa slično probali.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)