PUN TANJIR ZELENIŠA Jednostavan način da mini kupus zavolite odmah
Prokelj na nešto drugačiji način.
Zapečeni prokelj
Sastojci:
4 kriške slanine
400 g prokelja
400 g krompira
2 kašike prezli
2 kašike parmezana
50 ml mleka
2 čena belog luka
so, biber
Priprema:
Pomešajte mleko, pavlaku i beli luk, pa začinite solju i biberom. Na teflonu bez masnoće propržite slaninu i dodajte kelj. Četvrtinom krompira prekrijte dno vatrostalne posude, preko stavite trećinu slanine i prokelja, pa ponovite postupak. Pomešajte parmezan i prezle. Prelijte smesu s mlekom preko krompira i pospite mešavinom s prezlama. Pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAUKUSNIJE PUNJENE PEČURKE Idealne su za laganu večeru ali i za elegantni ručak
Kuhinja će vam zamirisati vrlo brzo.
ROLNICA NIKAD DOSTA Spolja su hrskave, a unutra mekane
Spoj spanaća i mesa nije nikad promašaj.
KOMBINACIJE SU RAZNE Korpice od krompira pune su iznenađenja
Možete eksperimentisati dokle hoćete.
KREMASTIJE NE MOŽE Ovakav krompir iz rerne sigurno niste probali
Nema ko ne voli ovo povrće.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)