PUN TANJIR ZELENIŠA Jednostavan način da mini kupus zavolite odmah

Alo.rs

13:01

Sezonski recepti 0

Prokelj na nešto drugačiji način.

PUN TANJIR ZELENIŠA Jednostavan način da mini kupus zavolite odmah
unsplash.com

Zapečeni prokelj

Sastojci:

4 kriške slanine

400 g prokelja

400 g krompira

2 kašike prezli

2 kašike parmezana

50 ml mleka

2 čena belog luka

so, biber

Priprema:

Pomešajte mleko, pavlaku i beli luk, pa začinite solju i biberom. Na teflonu bez masnoće propržite slaninu i dodajte kelj. Četvrtinom krompira prekrijte dno vatrostalne posude, preko stavite trećinu slanine i prokelja, pa ponovite postupak. Pomešajte parmezan i prezle. Prelijte smesu s mlekom preko krompira i pospite mešavinom s prezlama. Pecite 45 minuta na 180 stepeni.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading