ZAPEČENO SAVRŠENSTVO Pečurke punjene spanaćem i sirom postaće vaše omiljeno jelo
Šampinjoni savršen su izbor za punjenje, a mi smo ih ovog puta nadjenuli kozjim sirom i spanaćem.
Pečurke punjene kozjim sirom i spanaćem
Sastojci:
4 velike pečurke
200 g kozjeg sira
450 g smrznutog spanaća
1 ljutika
2 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja
so biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite pek-papirom. Uklonite donji deo pečuraka i pažljivo kašikom izdubite unutrašnjost. Pečurke stavite na pleh i pecite 10 minuta, dok ne omekšaju. Odmrznite spanać u prema uputstvima na pakovanju. Stavite ga na kuhinjski ubrus i iscedite višak vode. Vlašac isecite na kockice, a beli luk izgnječite. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte naseckanu ljutiku i dinstajte dok ne omekša, oko tri minuta. Dodati protisnuti beli luk i kratko propržiti. Šalot i beli luk prebacite u činiju, dodajte kozji sir i spanać, pa začinite solju i biberom po ukusu. Izvadite pečurke iz rerne i sačekajte da se ohlade. Okrenite ih, podjednako punite filom od sira i pecite 10 minuta. Izvadite i poslužite dok su još topli!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Kad jednom probate, sanjaćete ih svake noći PUNJENE PEČURKICE
Predlažemo vam pečurke punjene slaninom i sirom koje su idealno predjelo kada imate goste i želite da ih poslužite zanimljivim specijalitetom koji nije previše težak za pripremu.
ATRAKTIVNI ŠARENI TOČAK Pečurke punjene mlevenim mesom pune slasti obezbediće vam aplauz od gostiju (VIDEO)
Ukoliko volite pečurke, ovaj recept sa šampinjonima i mlevenim mesom je nešto što morate probati.
Ukusna večera GOTOVA ZA 20 MINUTA Pečurke punjene spanaćem i zapečene u rerni
Ako niste ljubitelj kozjeg sira, zamenite ga krem-sirom. Osim spanaća, možete koristiti i kombinaciju kelja i radiča.
NAUKUSNIJE PUNJENE PEČURKE Idealne su za laganu večeru ali i za elegantni ručak
Kuhinja će vam zamirisati vrlo brzo.
FOKAČA Italijanska pogača koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ukusa koji se pamti
Sočna i aromatična fokača, najbolje odmah stavite duplu meru.
PASTA KARBONARA Oduševiće i one izbirljive, a pomera granice dobrog ukusa
Sočno italijansko jelo za sva vremena i prilike.
GREŠKE KADA PRAVITE DOMAĆE KORE Uradite ovo i gibanica će biti sočna i mekana kao duša
Ako i vi pravite neku od ovih 6 grešaka kada pečete gibanicu, primenite ove jednostavne savete.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
Komentari (0)