ZAPEČENO SAVRŠENSTVO Pečurke punjene spanaćem i sirom postaće vaše omiljeno jelo
Šampinjoni savršen su izbor za punjenje, a mi smo ih ovog puta nadjenuli kozjim sirom i spanaćem.
Pečurke punjene kozjim sirom i spanaćem
Sastojci:
4 velike pečurke
200 g kozjeg sira
450 g smrznutog spanaća
1 ljutika
2 čena belog luka
1 kašika maslinovog ulja
so biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a pleh obložite pek-papirom. Uklonite donji deo pečuraka i pažljivo kašikom izdubite unutrašnjost. Pečurke stavite na pleh i pecite 10 minuta, dok ne omekšaju. Odmrznite spanać u prema uputstvima na pakovanju. Stavite ga na kuhinjski ubrus i iscedite višak vode. Vlašac isecite na kockice, a beli luk izgnječite. U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, dodajte naseckanu ljutiku i dinstajte dok ne omekša, oko tri minuta. Dodati protisnuti beli luk i kratko propržiti. Šalot i beli luk prebacite u činiju, dodajte kozji sir i spanać, pa začinite solju i biberom po ukusu. Izvadite pečurke iz rerne i sačekajte da se ohlade. Okrenite ih, podjednako punite filom od sira i pecite 10 minuta. Izvadite i poslužite dok su još topli!
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
Kad jednom probate, sanjaćete ih svake noći PUNJENE PEČURKICE
Predlažemo vam pečurke punjene slaninom i sirom koje su idealno predjelo kada imate goste i želite da ih poslužite zanimljivim specijalitetom koji nije previše težak za pripremu.
ATRAKTIVNI ŠARENI TOČAK Pečurke punjene mlevenim mesom pune slasti obezbediće vam aplauz od gostiju (VIDEO)
Ukoliko volite pečurke, ovaj recept sa šampinjonima i mlevenim mesom je nešto što morate probati.
Ukusna večera GOTOVA ZA 20 MINUTA Pečurke punjene spanaćem i zapečene u rerni
Ako niste ljubitelj kozjeg sira, zamenite ga krem-sirom. Osim spanaća, možete koristiti i kombinaciju kelja i radiča.
NAUKUSNIJE PUNJENE PEČURKE Idealne su za laganu večeru ali i za elegantni ručak
Kuhinja će vam zamirisati vrlo brzo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)