Kad vam dosadi da pravite bolonjete, probajte ovu testeninu s povrćem i mlevenim mesom
Ukoliko vam je dosadilo da jedete bolonjeze, dajemo vam ovaj jednostavni recept s brokolijem i mlevenim mesom.
Brza testenina s mlevenim mesom
SASTOJCI:
400 g testenine
1 žuta paprika
200 g brokolija
1 glavica crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
400 g mešanog mlevenog mesa
1 čen belog luka
100 ml paradajz-pelata
2 paradajza
1 kašičica mlevenog kima
malo šećera
1/2 veze vlašca
ulje
so, biber
PRIPREMA:
Skuvajte testeninu u slanoj vodi. Operite, oljuštite i očistite povrće. Papriku iseći na kriške, od brokolija odvojiti cvetove, luk iseći na kockice. Zagrejte ulje u velikom tiganju i pržite luk dok ne porumeni. Dodajte biber i brokoli, pa dinstajte 3-4 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte malo mlevene paprike, pa umešajte mleveno meso. Pržite je dok se ne izmrvi i lagano porumeni. Dodajte obe vrste paradajza, začinite po želji i dodajte kim i malo šećera. Vlašac iseckajte. Testeninu ocedite, pomešajte sa mesom i pospite vlascem. Po želji možete narendati tvrdi sir, npr. trapist.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVO JE NAPOLEON JEO! Grenadir marš, izdašno jelo koje daje snagu
Kombinacija testenine, krompira i slanine će vas lepo zasititi.
BRZO JEDNOSTAVNO UKUSNO Zapečena testenina koja se lako pravi nakon napornog radnog dana
Ako ste uvek u froc s vremenom ili vam se naprosto nekada ne kuva, ovaj recept je prava stvar za vas.
PASTA SA PATLIDŽANOM PO RECEPTU EMINE JAHOVIĆ SRUŠILA MREŽE Bolju sigurno niste jeli
Poznata pevačica, autorka brojnih tekstova, dizajnerka parfema i šminke, Emina Jahović već decenijama utabanim stazama korača muzičkom scenom. Majka dva dečaka, Jamana i Javuza, i bivša supruga turskog pevača Mustafe Sandala smatra kuvanje velikom strašću i rado je u više navrata svoje recepte delila sa pratiocima na mrežama. Odlično se snalazi u kuhinji, a jedan od njenih omiljenih recepata je pasta sa crvenim sosom, sočno jelo koje će vam zagrejati dušu i telo.
TESTENINA SA LIMUNOM Osvežavajući ručak za vrele, letnje dane po receptu bez mane
Kremasto jelo obožavaće cela porodica.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)