Kad vam dosadi da pravite bolonjete, probajte ovu testeninu s povrćem i mlevenim mesom
Ukoliko vam je dosadilo da jedete bolonjeze, dajemo vam ovaj jednostavni recept s brokolijem i mlevenim mesom.
Brza testenina s mlevenim mesom
SASTOJCI:
400 g testenine
1 žuta paprika
200 g brokolija
1 glavica crnog luka
1 kašičica mlevene paprike
400 g mešanog mlevenog mesa
1 čen belog luka
100 ml paradajz-pelata
2 paradajza
1 kašičica mlevenog kima
malo šećera
1/2 veze vlašca
ulje
so, biber
PRIPREMA:
Skuvajte testeninu u slanoj vodi. Operite, oljuštite i očistite povrće. Papriku iseći na kriške, od brokolija odvojiti cvetove, luk iseći na kockice. Zagrejte ulje u velikom tiganju i pržite luk dok ne porumeni. Dodajte biber i brokoli, pa dinstajte 3-4 minuta. Posolite, pobiberite i dodajte malo mlevene paprike, pa umešajte mleveno meso. Pržite je dok se ne izmrvi i lagano porumeni. Dodajte obe vrste paradajza, začinite po želji i dodajte kim i malo šećera. Vlašac iseckajte. Testeninu ocedite, pomešajte sa mesom i pospite vlascem. Po želji možete narendati tvrdi sir, npr. trapist.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OVO JE NAPOLEON JEO! Grenadir marš, izdašno jelo koje daje snagu
Kombinacija testenine, krompira i slanine će vas lepo zasititi.
BRZO JEDNOSTAVNO UKUSNO Zapečena testenina koja se lako pravi nakon napornog radnog dana
Ako ste uvek u froc s vremenom ili vam se naprosto nekada ne kuva, ovaj recept je prava stvar za vas.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Pojede se u trenu, za prave gurmane
Savršeno ide sa jogurtom ili kiselim mlekom, prste da poližete.
STROMBOLI Italijanski pica rolat sa hrskavim testom i sočnim nadevom, za savršen dan
Čuveni pica rolat oduševiće i one izbirljive, a odlično se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
BEJGLI Mađarska praznična poslastica sa orasima, mekana kao pamuk, a trik je u ovome
Najpoznatije su verzije sa orasima i makom, a popularnost je stekla i štrudla sa višnjama.
PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu
Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.
LINCER Najstarija torta na svetu čiji recept datira iz 1653, karakterističnog izgleda i još boljeg ukusa
Autentičnog ukusa zbog mešavine badema, limunove kore i džema od ribizle, sa mrežastim izgledom koji zahteva dozu spretnosti u pravljenju.
Komentari (0)