NEPCA ĆE VAM BITI ZADOVOLJNA Ne tako običan ručak na kašiku za celu porodicu

Alo.rs

14:50

Sezonski recepti 0

Glavni sastojak je pasulj, ali ima tu još svašta nešto.

Pasulj
Shutterstock/Pasulj sa dimljenim mesom

Ričet

Sastojci:

2 crna luka
2 šargarepe
250 g oljušćenog ječma (geršle)
2 kranjske kobasice
100 g dimljene slanine
200 g šarenog pasulja
2 lovorova lista
1 kašika biozačina
1 kašika mlevene crvene paprike
1 kašika ajvara
1 lovorov list
malo kleke u zrnu
so, biber

Priprema:

Ostaviti pasulj i geršlu (u odvojenim posudama) da se natapaju preko noći. Sutra ih ocedite. U svaku šerpu stavite lovorov list, malo bibera u zrnu, malo kleke u zrnu, malo soli, pasulj i 750 ml vode. Kuvajte dok ne omekša. Crni luk sitno iseckajte i pržite ga na ulju, a kada zacakli dodajte mu seckanu šargarepu i sve propržite. U to sve dodajte opranu geršlu, prelijte vodom u kuvajte oko 90 minuta na laganoj vatri. Pred sam kraj dodajte oceđeni kuvani pasulj i šnite kobasice i dimljene slanine. Na kraju napravite laganu zapršku od ulja, brašna i mlevene crvene paprike i ubacite u ričet. Po želji začinite solju i biberom i dodajte veliku kašiku ajvara.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading