NEPCA ĆE VAM BITI ZADOVOLJNA Ne tako običan ručak na kašiku za celu porodicu
Glavni sastojak je pasulj, ali ima tu još svašta nešto.
Ričet
Sastojci:
2 crna luka
2 šargarepe
250 g oljušćenog ječma (geršle)
2 kranjske kobasice
100 g dimljene slanine
200 g šarenog pasulja
2 lovorova lista
1 kašika biozačina
1 kašika mlevene crvene paprike
1 kašika ajvara
1 lovorov list
malo kleke u zrnu
so, biber
Priprema:
Ostaviti pasulj i geršlu (u odvojenim posudama) da se natapaju preko noći. Sutra ih ocedite. U svaku šerpu stavite lovorov list, malo bibera u zrnu, malo kleke u zrnu, malo soli, pasulj i 750 ml vode. Kuvajte dok ne omekša. Crni luk sitno iseckajte i pržite ga na ulju, a kada zacakli dodajte mu seckanu šargarepu i sve propržite. U to sve dodajte opranu geršlu, prelijte vodom u kuvajte oko 90 minuta na laganoj vatri. Pred sam kraj dodajte oceđeni kuvani pasulj i šnite kobasice i dimljene slanine. Na kraju napravite laganu zapršku od ulja, brašna i mlevene crvene paprike i ubacite u ričet. Po želji začinite solju i biberom i dodajte veliku kašiku ajvara.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAZDRAVITE, NASMEJTE SE I UŽIVAJTE Kremasta rapsodija ukusa u čaši otopće vaša čula
Bogami, u jednoj čaši sasvim dovoljne količine alkohola.
KRALJICA SOČNOSTI Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
KAŽU DA JE NALIK ŠVARCVALD TORTI Desert čudnog imena i još čudnovatijeg ukusa
U ovom receptu se koriste višnje, ali možete ubaciti bilo koje kiselo voće.
NAJBRŽE SPREMLJEN SLATKIŠ KOJI ĆE DECA OBOŽAVATI Čoko jelkice - zanosne i ukusne
Zaigrajte se zajedno sa njima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)