NEPCA ĆE VAM BITI ZADOVOLJNA Ne tako običan ručak na kašiku za celu porodicu
Glavni sastojak je pasulj, ali ima tu još svašta nešto.

Ričet
Možda vas zanima:

NAZDRAVITE, NASMEJTE SE I UŽIVAJTE Kremasta rapsodija ukusa u čaši otopće vaša čula
Bogami, u jednoj čaši sasvim dovoljne količine alkohola.

KRALJICA SOČNOSTI Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
KAŽU DA JE NALIK ŠVARCVALD TORTI Desert čudnog imena i još čudnovatijeg ukusa
U ovom receptu se koriste višnje, ali možete ubaciti bilo koje kiselo voće.
NAJBRŽE SPREMLJEN SLATKIŠ KOJI ĆE DECA OBOŽAVATI Čoko jelkice - zanosne i ukusne
Zaigrajte se zajedno sa njima.
Sastojci:
2 crna luka
2 šargarepe
250 g oljušćenog ječma (geršle)
2 kranjske kobasice
100 g dimljene slanine
200 g šarenog pasulja
2 lovorova lista
1 kašika biozačina
1 kašika mlevene crvene paprike
1 kašika ajvara
1 lovorov list
malo kleke u zrnu
so, biber
Priprema:
Ostaviti pasulj i geršlu (u odvojenim posudama) da se natapaju preko noći. Sutra ih ocedite. U svaku šerpu stavite lovorov list, malo bibera u zrnu, malo kleke u zrnu, malo soli, pasulj i 750 ml vode. Kuvajte dok ne omekša. Crni luk sitno iseckajte i pržite ga na ulju, a kada zacakli dodajte mu seckanu šargarepu i sve propržite. U to sve dodajte opranu geršlu, prelijte vodom u kuvajte oko 90 minuta na laganoj vatri. Pred sam kraj dodajte oceđeni kuvani pasulj i šnite kobasice i dimljene slanine. Na kraju napravite laganu zapršku od ulja, brašna i mlevene crvene paprike i ubacite u ričet. Po želji začinite solju i biberom i dodajte veliku kašiku ajvara.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)