NEPCA ĆE VAM BITI ZADOVOLJNA Ne tako običan ručak na kašiku za celu porodicu
Glavni sastojak je pasulj, ali ima tu još svašta nešto.
Ričet
Sastojci:
2 crna luka
2 šargarepe
250 g oljušćenog ječma (geršle)
2 kranjske kobasice
100 g dimljene slanine
200 g šarenog pasulja
2 lovorova lista
1 kašika biozačina
1 kašika mlevene crvene paprike
1 kašika ajvara
1 lovorov list
malo kleke u zrnu
so, biber
Priprema:
Ostaviti pasulj i geršlu (u odvojenim posudama) da se natapaju preko noći. Sutra ih ocedite. U svaku šerpu stavite lovorov list, malo bibera u zrnu, malo kleke u zrnu, malo soli, pasulj i 750 ml vode. Kuvajte dok ne omekša. Crni luk sitno iseckajte i pržite ga na ulju, a kada zacakli dodajte mu seckanu šargarepu i sve propržite. U to sve dodajte opranu geršlu, prelijte vodom u kuvajte oko 90 minuta na laganoj vatri. Pred sam kraj dodajte oceđeni kuvani pasulj i šnite kobasice i dimljene slanine. Na kraju napravite laganu zapršku od ulja, brašna i mlevene crvene paprike i ubacite u ričet. Po želji začinite solju i biberom i dodajte veliku kašiku ajvara.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAZDRAVITE, NASMEJTE SE I UŽIVAJTE Kremasta rapsodija ukusa u čaši otopće vaša čula
Bogami, u jednoj čaši sasvim dovoljne količine alkohola.
KRALJICA SOČNOSTI Probajte rolovanu baklavu sa suvim šljivama
Neobičan je recept koji će vam odmah prirasti za srce.
KAŽU DA JE NALIK ŠVARCVALD TORTI Desert čudnog imena i još čudnovatijeg ukusa
U ovom receptu se koriste višnje, ali možete ubaciti bilo koje kiselo voće.
NAJBRŽE SPREMLJEN SLATKIŠ KOJI ĆE DECA OBOŽAVATI Čoko jelkice - zanosne i ukusne
Zaigrajte se zajedno sa njima.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)