PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku

Alo.rs

11:00

Bakina vanglica 0

I deca će ga zavoleti.

PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
Shutterstock

Paprikaš od pasulja

Sastojci:

200g belog pasulja

2 kašike maslinovog ulja

1 crni luk

2 čena belog luka

1 crvena paprika

1 zelena paprika

800 g paradajza

2 kašike kečapa

1/2 litra supe od povrća

2 kašike bosiljka

125 g crnih maslina

1-2 kašike smeđeg šećera

reš pečeni hleb

Priprema:

Potopite pasulj u hladnu vodu da odstoji preko noći. Ujutru ocedite vodu, isperite dobro pasulj i sipajte u dublji tiganj. Sipajte hladnu vodu da prekrije pasulj, zagrejte da proključa i kuvajte oko 45 minuta, ili dok pasulj delimično ne omekša. Ocedite pasulj i ostavite sa strane. Zagrejte maslinovo ulje u dubljem tiganju. Prodinstajte crni luk isečen na trake i beli luk na srednjoj vatri 2-3 minuta. Dodajte potom u tiganj seckan paradajz, kečap, supu od povrća i pasulj pa pokrijte i krčkajte 40 minuta, dok pasulj potpuno ne omekša. Dodajte bosiljak, masline i šećer, posolite morskom solju, dodajte malo sveže samlevenog bibera. Služite sa reš hlebom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading