PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
I deca će ga zavoleti.
Paprikaš od pasulja
Sastojci:
200g belog pasulja
2 kašike maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
800 g paradajza
2 kašike kečapa
1/2 litra supe od povrća
2 kašike bosiljka
125 g crnih maslina
1-2 kašike smeđeg šećera
reš pečeni hleb
Priprema:
Potopite pasulj u hladnu vodu da odstoji preko noći. Ujutru ocedite vodu, isperite dobro pasulj i sipajte u dublji tiganj. Sipajte hladnu vodu da prekrije pasulj, zagrejte da proključa i kuvajte oko 45 minuta, ili dok pasulj delimično ne omekša. Ocedite pasulj i ostavite sa strane. Zagrejte maslinovo ulje u dubljem tiganju. Prodinstajte crni luk isečen na trake i beli luk na srednjoj vatri 2-3 minuta. Dodajte potom u tiganj seckan paradajz, kečap, supu od povrća i pasulj pa pokrijte i krčkajte 40 minuta, dok pasulj potpuno ne omekša. Dodajte bosiljak, masline i šećer, posolite morskom solju, dodajte malo sveže samlevenog bibera. Služite sa reš hlebom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.
RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!
Preukusno je i svima će se dopasti!
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)