PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
I deca će ga zavoleti.
Paprikaš od pasulja
Sastojci:
200g belog pasulja
2 kašike maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
800 g paradajza
2 kašike kečapa
1/2 litra supe od povrća
2 kašike bosiljka
125 g crnih maslina
1-2 kašike smeđeg šećera
reš pečeni hleb
Priprema:
Potopite pasulj u hladnu vodu da odstoji preko noći. Ujutru ocedite vodu, isperite dobro pasulj i sipajte u dublji tiganj. Sipajte hladnu vodu da prekrije pasulj, zagrejte da proključa i kuvajte oko 45 minuta, ili dok pasulj delimično ne omekša. Ocedite pasulj i ostavite sa strane. Zagrejte maslinovo ulje u dubljem tiganju. Prodinstajte crni luk isečen na trake i beli luk na srednjoj vatri 2-3 minuta. Dodajte potom u tiganj seckan paradajz, kečap, supu od povrća i pasulj pa pokrijte i krčkajte 40 minuta, dok pasulj potpuno ne omekša. Dodajte bosiljak, masline i šećer, posolite morskom solju, dodajte malo sveže samlevenog bibera. Služite sa reš hlebom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.
RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!
Preukusno je i svima će se dopasti!
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
CELA SRBIJA TRAŽI OVAJ RECEPT Krofne od dva sastojka gotove za minut
Ako ste u potrazi za jednostavnim, a ukusnim slatkišem koji će obradovati vaše ukućane, evo jednog jednostavnog recepta koji je zaludeo Internet prethodnih dana
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
MIRIŠU NA ZIMU I PRAZNIKE Starinski recept za najukusnije medenjake, mogu trajati i do mesec dana
Pred vama je recept za divne, mirisne i meke medenjake! Odlični su kao sredstvo za evociranje uspomena iz detinjstva, kao slatkiš "za po kući" ili kao jestivi poklon
Komentari (0)