PAPRIKAŠ OD PASULJA? Itekako ćete spremati ovo preukusno jelo na kašiku
I deca će ga zavoleti.
Paprikaš od pasulja
Sastojci:
200g belog pasulja
2 kašike maslinovog ulja
1 crni luk
2 čena belog luka
1 crvena paprika
1 zelena paprika
800 g paradajza
2 kašike kečapa
1/2 litra supe od povrća
2 kašike bosiljka
125 g crnih maslina
1-2 kašike smeđeg šećera
reš pečeni hleb
Priprema:
Potopite pasulj u hladnu vodu da odstoji preko noći. Ujutru ocedite vodu, isperite dobro pasulj i sipajte u dublji tiganj. Sipajte hladnu vodu da prekrije pasulj, zagrejte da proključa i kuvajte oko 45 minuta, ili dok pasulj delimično ne omekša. Ocedite pasulj i ostavite sa strane. Zagrejte maslinovo ulje u dubljem tiganju. Prodinstajte crni luk isečen na trake i beli luk na srednjoj vatri 2-3 minuta. Dodajte potom u tiganj seckan paradajz, kečap, supu od povrća i pasulj pa pokrijte i krčkajte 40 minuta, dok pasulj potpuno ne omekša. Dodajte bosiljak, masline i šećer, posolite morskom solju, dodajte malo sveže samlevenog bibera. Služite sa reš hlebom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
OSETITE UKUS ISTOČNE SRBIJE Vlaški paprikaš je MALO drugačiji od onog na koji smo navikli
Nije baš klasičan recept.
RUČAK KOJI SE NE ZABORAVLJA Zapečeni pasulj sa KOBASICOM je pravi domaćinski obrok!
Preukusno je i svima će se dopasti!
MEKANE KIFLICE POSNE NA VODI Prave se brzo i lako, a zagrejaće vam dušu i telo
Brze i sočne kiflice koje se lako prave, uspeće i potpunim početnicima. Savršeno predjelo ili prilog nekom jelu, pravićete ih stalno.
ROLNICE SA SPANAĆEM Bogatog nadeva i hrskavih kora, stalno ćete da ih pravite
Napravite ove preukusne rolnice sa spanaćem. Mekane iznutra, sa bogatim filom od spanaća i sira, a spolja hrskave. Možete da ih jedete samostalno ili uz neki prilog, šolju jogurta, po izboru.
POSNA PITA SA ŠLJIVAMA I ČOKOLADOM Savršen voćno - čokoladni hrskavi spoj
Slatkog, čokoladnog ukusa i hrskavih kora. Napravite pitu sa šljivama i čokoladom i bićete oduševljeni. Prava posna rapsodija spojena u ovu poslasticu.
GIBANICA SA SIROM Ovakvu do sada niste jeli, hrskava kora i testo meko kao duša
Spolja sa hrskavim korama, a unutra mekog nadeva. Toliko je dobra, da stavite odmah duplu meru.
SUDŽUK Jeftin kolač koji se lako priprema, stavite odmah duplu meru
Starinski kolač sa orasima, koji se brzo i lako pravi. Sastojci su jeftini a ukus neodoljiv. Možete da poslužite za slavsku trpezu, gosti će biti oduševljeni.
Komentari (0)