JELO NA KAŠIKU KOJE USPEVA Kuvani pasulj obožavaće cela porodica
Ukusno jelo po bakinom receptu.
Beli pasulj
Sastojci:
1/2 kg belog pasulja
250 g crnog luka
1 šargarepa
1 suva paprika
2 kašike brašna
aleva paprika
so
Priprema:
Uveče potopite pasulj u vodu da prenoći. Sutradan ga ocedite, nalijte drugom vodom i stavite da provri. Ponovo ga ocedite i nalijte vodom koliko da ogrezne. Dodajte seckani luk, šargarepu, suvu papriku i kuvajte dok se pasulj dobro ne raskuva. Brašno razmutite u malo vode, dodajte malo aleve paprike, pa sve to umešajte u pasulj koji vri, dodajte soli po ukusu i pomerite jelo s vatre.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
MUSAKA BEZ MESA Neobična i totalno drugačija, a preukusna
Pasulj je glavni sastojak.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
NEĆE UPITI NI KAP ULJA Starinski recept za uštipke bez jaja, zbog jednog dodatka imaju savršen ukus
U duboku posudu dodajte brašno, so, rakiju, šećer i mlaku vodu, pa zamestite testo
BAKINA PROJA Ukus će vas odmah vratiti u detinjstvo, bolji recept ne postoji
Ispečenu proju lagano poprskajte vodom...
DOMAĆICE SU LUDE ZA OVIM RECEPTOM Spojite gibanicu i carsku pitu i dobićete najlepše jelo na svetu
Kombinacija carske pite i gibanice je čisto savršenstvo, a priprema se brzo i lako
PROJA BEZ JAJA GOTOVA ZA 20 MINUTA Ukusnija od one klasične, danima ostaje sveža
Posna proja je vrlo jednostavno i praktično jelo koje uvek možete da spremate kada imate malo vremena.
KOLAČ BEZ BRAŠNA Mekan kao pahulja, sa orahom i grizom
Možete ga preliti čokoladnom glazurom ili samo posuti šećerom u prahu
Komentari (0)