JELO NA KAŠIKU KOJE USPEVA Kuvani pasulj obožavaće cela porodica
Ukusno jelo po bakinom receptu.
Beli pasulj
Sastojci:
1/2 kg belog pasulja
250 g crnog luka
1 šargarepa
1 suva paprika
2 kašike brašna
aleva paprika
so
Priprema:
Uveče potopite pasulj u vodu da prenoći. Sutradan ga ocedite, nalijte drugom vodom i stavite da provri. Ponovo ga ocedite i nalijte vodom koliko da ogrezne. Dodajte seckani luk, šargarepu, suvu papriku i kuvajte dok se pasulj dobro ne raskuva. Brašno razmutite u malo vode, dodajte malo aleve paprike, pa sve to umešajte u pasulj koji vri, dodajte soli po ukusu i pomerite jelo s vatre.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
MUSAKA BEZ MESA Neobična i totalno drugačija, a preukusna
Pasulj je glavni sastojak.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
MAKEDONSKI PINĐUR BOLJI OD KLASIČNOG Nema kome se neće dopasti, a tajna je u ovome
Sočan i ukusan, mažite ga na hleb ili dodajte kao prilog.
MEKANI KAO PENA Bakini preukusni kolači sa džemom i keksom, vraćaju toplinu porodičnog doma
Prava harmonija ukusa u ustima
PAMUK KIFLICE PO BAKINOM RECEPTU Spolja hrskave, unutra mekane kao duša
Odličan izbor za slane zalogaje na zabavama i rođendanima, pamuk kiflice uvek su dobra ideja za doručak, večeru, snek na poslu ili druženja s društvom.
DOMAĆI DŽEM OD BUNDEVE Savršeno se slaže sa palačinkama, a miriše na jesen
Bilo da ga mažete na hleb ili dodate u omiljenu poslasticu, nećete da pogrešite.
AJVAR PROJICE Brzo se prave, a još su ukusnije ako odstoji jedan dan
Mnoge domaćice su već pripremile ajvar, a ovaj recept će vam pružiti mogućnost da omiljeni srpski namaz isprobate u drugačijem obliku
Komentari (0)