JELO NA KAŠIKU KOJE USPEVA Kuvani pasulj obožavaće cela porodica
Ukusno jelo po bakinom receptu.
Beli pasulj
Sastojci:
1/2 kg belog pasulja
250 g crnog luka
1 šargarepa
1 suva paprika
2 kašike brašna
aleva paprika
so
Priprema:
Uveče potopite pasulj u vodu da prenoći. Sutradan ga ocedite, nalijte drugom vodom i stavite da provri. Ponovo ga ocedite i nalijte vodom koliko da ogrezne. Dodajte seckani luk, šargarepu, suvu papriku i kuvajte dok se pasulj dobro ne raskuva. Brašno razmutite u malo vode, dodajte malo aleve paprike, pa sve to umešajte u pasulj koji vri, dodajte soli po ukusu i pomerite jelo s vatre.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
MUSAKA BEZ MESA Neobična i totalno drugačija, a preukusna
Pasulj je glavni sastojak.
BRZ I UKUSAN RUČAK Paprike punjene sirom po bakinom receptu
Oduševiće vas ukus!
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
DOMAĆA PROJA Najbolje služite uz šolju jogurta ili kiselog mleka, a idealna za doručak ili večeru
Sočna i mekana, nestaće sa stola čim se postavi.
PIKANTNA SALATA OD PAPRIKE Prilog koji daje šmek svakom jelu, za one koji vole ljuto
Ako volite ljuto, ova pikantna salata će vas oboriti s nogu.
SOK OD GROŽĐA Krepi organizam u trenu, a potpuno prirodan, zaboravićete na kupovni
Jednostavne pripreme, a nema konzervansa, pravi eliksir zdravlja.
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
Komentari (0)