JEDNOSTAVNI I MIRISNI ŠPAGETI Čarobnu testeninu BEZ MESA spremaće svaki dan!
Proveren recept.
Mirisni špageti
Sastojci:
2 glavice belog luka
6 kašika maslinovog ulja
500 g špageta
1 kašičica soli
½ kašičice bibera
30 g rendanog kačkavalja
¼ kašičice čilija
½ veze svežeg peršuna
Priprema:
Odsecite vrh glavice belog luka, postavite ih na papir za pečenje i prelijte svaku kašikom maslinovog ulja. Pecite sat vremena u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Kad se beli luk ispeče, jednu glavicu istisnite i iseckajte, a drugu sačuvajte. Na tiganju zagrejte preostale četiri kašike maslinovog ulja, dodajte iseckani beli luk, čili, so i biber. Posle 3 minuta dodajte testeninu skuvanu po uputstvu s pakovanja i istisnite preostalu glavicu belog luka. Dobro promešajte i kuvajte 5 minuta da se ukusi povežu. Sklonite, te dodajte sitno seckani parmezan i svež peršun.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA LJUBITELJE LAKOG I UKUSNOG OBROKA Teletina u neobičnom sosu idealan ručak
Što se duže sprema, to je ukusnija.
IZNENADITE NENAJAVLJENE GOSTE Hrskavi i slasni brusketi za svaki dan
Caka je u - belom luku.
DESERT KOJI TREBA NAPRAVITI SVAKA DOMAĆICA Ukusne orah štanglice za svaki dan
Nije ništa komplikovano u njihovoj pripremi.
PREDLOZI ZA USKRŠNJU TRPEZU Tradicionalna jela za prave gurmane
Rolovana plećka, svečana pogača, prolećni krompirići i praznična pita, nećete da pogrešite šta god da izaberete.
RIBLJA ČORBA Kafanski specijalitet koji se brzo sprema, a svi će misliti da ste pravili satima
Posna riblja čorba osvojiće i one koji mrse.
FARBANJE JAJA SOKOM Isprobajte drugačiju tehniku koja daje neverovatne boje
Proverena tehnika oduševiće rezultatom i one izbirljive.
PANCEROTE Hrskave spolja, a sočne iznutra, najbolje odmah stavite duplu meru
Mekane i sočne, pravićete stalno.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
Komentari (0)