PRAVA RADOST U TANJIRU Rižoto od cvekle oduševiće vas ukusom
Nešto potpuno neobično.
Cveklasti pirinač
Sastojci:
1 šoljica pirinča
3 cvekle
1 crni luk
2 čena belog luka
120 ml vina
1 kašičica sušenog timijana
120 g parmezana
4 kašičice putera
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Cveklu zamotajte u foliju i začinite je maslinovim uljem, solju i biberom. Pecite u rerni na 200 stepeni 30 minuta. Gotovu cveklu oljuštite, 2 glavice iseckajte na kockice a jednu usitnite u blenderu. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, a kad zacakli, dodajte protisnuti beli luk, pirinač i vino. Kad alkohol usahne, dodajte cveklu i skuvajte da pirinač bude al dente. Začinite timijanom, solju i biberom. Na kraju dodajte parmezan i puter, pomešajte i poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PASULJ NA MEKSIČKI NAČIN Napravite chili con carne i dugo ćete biti siti
Neodoljiva kombinacija ukusa.
PRAVA PRINCEZA MEĐU TORTAMA Ukusna oranžada može biti i na vašem stolu
Ukus će vas opčiniti.
SJAJNA KOMBINACIJA NAMIRNICA Salata od cvekle i kikirikija će se dopasti svakome!
Najavljuje ukus proleća.
VRUĆA MEKSIČKA KAFA Razbudiće vas očas posla, a tradicionalno se pije uveče
Uglavnom se dodaje sladoled od vanile, ali možete da zasladite ili aromatizujete po želji.
NAPRAVITE PRAVI DOMAĆI JOGURT: Potrebna su vam samo dva jednostavna sastojka, rezultat je neverovatan
Donosimo vam sjajan i jednostavan recept za domaći jogurt
VEČERA ZA 10 MINUTA Treba vam samo par tortilja i imaćete pravu gozbu
Ko kaže da je za kulinarski specijalitet neophodno provesti u kuhinji nekoliko sati, grdno se prevario.
CEO ŽIVOT POGREŠNO KUVATE PIRINAČ Samo ako ga ovako pripremite, biće kao iz restorana
Koliko vam se samo puta desilo da umesto rastresitog zrna, dobijete gnjecavu smesu?
VEGANSKA TORTA BUDI SVA ČULA Sa avokadom i čokoladom, poći će vam voda na usta
Sve se izblenda i prelije, nema pečenja, a oduševljava na prvi zalogaj.
Komentari (0)