PRAVA RADOST U TANJIRU Rižoto od cvekle oduševiće vas ukusom
Nešto potpuno neobično.
Cveklasti pirinač
Sastojci:
1 šoljica pirinča
3 cvekle
1 crni luk
2 čena belog luka
120 ml vina
1 kašičica sušenog timijana
120 g parmezana
4 kašičice putera
maslinovo ulje
so, biber
Priprema:
Cveklu zamotajte u foliju i začinite je maslinovim uljem, solju i biberom. Pecite u rerni na 200 stepeni 30 minuta. Gotovu cveklu oljuštite, 2 glavice iseckajte na kockice a jednu usitnite u blenderu. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, a kad zacakli, dodajte protisnuti beli luk, pirinač i vino. Kad alkohol usahne, dodajte cveklu i skuvajte da pirinač bude al dente. Začinite timijanom, solju i biberom. Na kraju dodajte parmezan i puter, pomešajte i poslužite toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PASULJ NA MEKSIČKI NAČIN Napravite chili con carne i dugo ćete biti siti
Neodoljiva kombinacija ukusa.
PRAVA PRINCEZA MEĐU TORTAMA Ukusna oranžada može biti i na vašem stolu
Ukus će vas opčiniti.
SJAJNA KOMBINACIJA NAMIRNICA Salata od cvekle i kikirikija će se dopasti svakome!
Najavljuje ukus proleća.
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
Komentari (0)