IZNENADITE NENAJAVLJENE GOSTE Hrskavi i slasni brusketi za svaki dan
Caka je u - belom luku.
Zdravi brusketi s belim lukom
Sastojci:
1 integralni baget
200 ml maslinovog ulja
3 čena belog luka za premazivanje
150 g krem-sira
1 kašičica origana
1 kašičica sušenog bosiljka
1 kašika usitnjenog peršuna
50 g rendanog parmezana
4 čeri paradajza
1/2 šolje rukole
so, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Obložite tepsiju alu-folijom ili papirom za pečenje. Baget isecite na kriške. Svaku natrljajte čenom belog luka koji ste prethodno presekli napola, a potom namažite hleb sa 2 kašičice maslinovog ulja. U činiji izmešajte krem-sir, najsitnije seckan preostali beli luk, origano, bosiljak, peršun, so i biber, i maslinovo ulje. Svako parče hleba namažite smesom od sira, belog luka i začina, pospite narendanim parmezanom i prelijte ostatkom maslinovog ulja. Pecite ispod gornjeg grejača 3-5 minuta dok sir ne počne da se topi i dobija zlatno-žutu boju. Na kraju dodajte seckan čeri paradajz i rukolu po ukusu.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
STARINSKA TORTA KOJA NE MOŽE BITI ZDRAVIJA Brzu poslasticu od jabuka zavoleće i deca!
Probajte, odličnog je ukusa.
DESERT KOJI TREBA NAPRAVITI SVAKA DOMAĆICA Ukusne orah štanglice za svaki dan
Nije ništa komplikovano u njihovoj pripremi.
DOMAĆI RATLUK BOLJI NEGO KUPOVNI Za 15 minuta imaćete stari, poznati slatkiš
Divne je strukture i finog mirisa.
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
ČORBA OD SOČIVA Lagan i neodoljiv obrok koji će vas ugrejati, a sprema se nikad brže
Čorbu možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru, ili...
KREM SUPA OD KARFIOLA Jednostavno jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Čuvajte karfiol u fioci za povrće, u plastičnoj kesi, do nedelju dana...
POSNE PLJESKAVICE OD OSLIĆA Prave se za tili čas, a ukus im je fenomenalan
Najbolje da ih servirate dok su još tople...
Komentari (0)