Ovaj raskošni mesni rolat okuplja porodicu za stolom
Čak i početnici će uspeti da ga pripreme, a pored sveže salate i krompira biće savršen izbor za nedeljni ručak.
Bogati goveđi rolat
Sastojci:
400 g govedine
80 g pršuta izrezanog na kriške
4 jaja
1 crni tartuf
80 g zelenih maslina
30 g kiselih krastavaca
parmezan
3 lista želatina
gusta supa od povrća
Priprema:
Jaja kuvajte sedam minuta u kipućoj vodi, pa ih oljuštite. Meso izlupajte u što je moguće tanji odrezak, na koji ćete tada da složite pršut, tartuf narezan na listiće, dosta parmezana i tri jaja naseckana na kriškice. Posolite i pobiberite. Meso zamotajte u čvrst rolat, povežite ga koncem i umotajte u pamučnu krpu kojoj ćete zavezati krajeve. Tako pripremljen rolat ćete uroniti u hladnu slanu vodu, pokriti i kuvati 45 minuta. U međuvremenu rastopite želatin u šest dl guste supe od povrća. Ohladite želatin u frižideru, pa kad se stvrdne, narežite je na kockice. Rolat izvucite iz pamučne krpe i nasecite ga na kriške, koje ćete poslužiti posute blistavim kockicama želatina.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
HOLANDEZ SOS Daje šmek svakom jelu, a pravi se za 30 sekundi
Dodajte vašem omiljenom jelu i uživajte u ukusu.
NAPRAVITE NAJBOLJI PIRE KROMPIR Primenite ova 3 trika i biće kremast i savršen
Ako želite da pire krompir bude ukusan, lepe boje i kremast, primenite sledeće trikove.
FENOMENALNA POSNA PITA Jabuke joj daju posebnu draž, a miriše na nedelju
Slatka i neodoljiva, za pravo zadovoljstvo.
DODAJTE OVAJ TAJNI SASTOJAK U SOS ZA PILETINU Daće na aromi i šmeku, a svi će vam tražiti recept
Dodajte ovaj sastojak u sos za piletinu i osetite ogromnu razliku u ukusu.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)