Ovaj raskošni mesni rolat okuplja porodicu za stolom
Čak i početnici će uspeti da ga pripreme, a pored sveže salate i krompira biće savršen izbor za nedeljni ručak.

Bogati goveđi rolat
Sastojci:
400 g govedine
80 g pršuta izrezanog na kriške
4 jaja
1 crni tartuf
80 g zelenih maslina
30 g kiselih krastavaca
parmezan
3 lista želatina
gusta supa od povrća
Priprema:
Jaja kuvajte sedam minuta u kipućoj vodi, pa ih oljuštite. Meso izlupajte u što je moguće tanji odrezak, na koji ćete tada da složite pršut, tartuf narezan na listiće, dosta parmezana i tri jaja naseckana na kriškice. Posolite i pobiberite. Meso zamotajte u čvrst rolat, povežite ga koncem i umotajte u pamučnu krpu kojoj ćete zavezati krajeve. Tako pripremljen rolat ćete uroniti u hladnu slanu vodu, pokriti i kuvati 45 minuta. U međuvremenu rastopite želatin u šest dl guste supe od povrća. Ohladite želatin u frižideru, pa kad se stvrdne, narežite je na kockice. Rolat izvucite iz pamučne krpe i nasecite ga na kriške, koje ćete poslužiti posute blistavim kockicama želatina.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVI KEKSIĆI SA LIMUNOM U savršenom slatko-kiselkastom spoju, a super idu uz kafu ili čaj
Prave se lako, a mogu da zamene užinu ili desert.

TELETINA PUNJENA SPANAĆEM I SIROM Specijalitet od mesa u kome će uživati cela porodica
Sočno i slasno jelo raspametiće i one izbirljive.

PITA SA ZELJEM NA VODI Savršena za doručak i večeru, a biće super i hladna
Sočna i ukusna, uzećete parče više.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.
Komentari (0)