SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA MEKANO Pileće knedle u specijalnom sosu idealan ručak
Više nećete razmišljati šta da spremate.
Pileće knedle u belom sosu
Sastojci:
450 g mlevene piletine (ili ćuretine)
1 jaje
2 čena belog luka
30 g prezli
30 g parmezana (ili rendanog kačkavalja)
20 g peršuna
1 crni luk
½ kašičice biozačina
Za sos:
2 kašike putera
2 kašike maslinovog ulja
2 velika crna luka
2 čena belog luka
350 ml goveđeg bujona
1 kašika sveže majčine dušice
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
200 g gaude
so, biber
Priprema:
Za ćufte, sitno iseckajte crni i beli luk, pa izmešajte sve sastojke u ujednačenu smesu. Oblikujte ćuftice i poređajte ih po plehu na koji ste stavili pek-papir. Pecite ih 20 minuta na 200 stepeni. Za sos, u tiganju zagrejte puter i ulje. Dodajte sitno seckani crni luk pa ga dinstajte dok ne postane zlatne boje. Dodajte i protisnut beli luk i dinstajte još 2-3 minuta. Dodajte goveđi bujon, svežu majčinu dušicu, so i biber. Kad provri, smanjite temperaturu i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte pečene ćuftice i ukuvajte još 5 minuta. Pospite sirom, poklopite i sačekajte da se istopi.
SAVET Ćuftice služite tople i ukrašene svežim timijanom i peršunom
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
Ogrejaće vas u trenutku.
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
BRZO I LAKO OČISTITE TIGANJ Nema struganja ni ribanja satima, a biće kao nov
Napravite domaću pastu od sastojaka koje već imate u domaćinstvu, i gledajte kako fleke i masnoće nestaju.
STARINSKE ORASNICE Hrskave spolja a mekane iznutra, ukućani će stajati u redu za još
Uspeće svima, a osvojiće i one koji ne vole slatko.
PROLEĆNA KAPAMA Kuvano jelo u savršenom spoju mesa i povrća, sipaćete tanjir više
Kuvano jelo slično gulašu raspametiće i one izbirljive.
ŠNICLE U SOSU OD PEČURAKA I PAVLAKE Sočno jelo koje budi sva čula
Konkretno jelo držaće vas dugo sitim, a svaki zalogaj je gurmanski raj.
RAZLIČITE TEHNIKE FARBANJA JAJA Ispoljite kreativnost i zabavite se
Postoje različite tehnike farbanja jaja za Uskrs, a mi vam donosimo sledeće.
Komentari (0)