SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA MEKANO Pileće knedle u specijalnom sosu idealan ručak

Alo.rs

15:43

Sezonski recepti 0

Više nećete razmišljati šta da spremate.

ćufte u sosu
Shutterstock

Pileće knedle u belom sosu

Sastojci:

450 g mlevene piletine (ili ćuretine)

1 jaje

2 čena belog luka

30 g prezli

30 g parmezana (ili rendanog kačkavalja)

20 g peršuna

1 crni luk

½ kašičice biozačina

Za sos:

2 kašike putera

2 kašike maslinovog ulja

2 velika crna luka

2 čena belog luka

350 ml goveđeg bujona

1 kašika sveže majčine dušice

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

200 g gaude

so, biber

Priprema:

Za ćufte, sitno iseckajte crni i beli luk, pa izmešajte sve sastojke u ujednačenu smesu. Oblikujte ćuftice i poređajte ih po plehu na koji ste stavili pek-papir. Pecite ih 20 minuta na 200 stepeni. Za sos, u tiganju zagrejte puter i ulje. Dodajte sitno seckani crni luk pa ga dinstajte dok ne postane zlatne boje. Dodajte i protisnut beli luk i dinstajte još 2-3 minuta. Dodajte goveđi bujon, svežu majčinu dušicu, so i biber. Kad provri, smanjite temperaturu i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte pečene ćuftice i ukuvajte još 5 minuta. Pospite sirom, poklopite i sačekajte da se istopi.

SAVET Ćuftice služite tople i ukrašene svežim timijanom i peršunom

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading