SPOLJA HRSKAVO, A UNUTRA MEKANO Pileće knedle u specijalnom sosu idealan ručak
Više nećete razmišljati šta da spremate.
Pileće knedle u belom sosu
Sastojci:
450 g mlevene piletine (ili ćuretine)
1 jaje
2 čena belog luka
30 g prezli
30 g parmezana (ili rendanog kačkavalja)
20 g peršuna
1 crni luk
½ kašičice biozačina
Za sos:
2 kašike putera
2 kašike maslinovog ulja
2 velika crna luka
2 čena belog luka
350 ml goveđeg bujona
1 kašika sveže majčine dušice
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
200 g gaude
so, biber
Priprema:
Za ćufte, sitno iseckajte crni i beli luk, pa izmešajte sve sastojke u ujednačenu smesu. Oblikujte ćuftice i poređajte ih po plehu na koji ste stavili pek-papir. Pecite ih 20 minuta na 200 stepeni. Za sos, u tiganju zagrejte puter i ulje. Dodajte sitno seckani crni luk pa ga dinstajte dok ne postane zlatne boje. Dodajte i protisnut beli luk i dinstajte još 2-3 minuta. Dodajte goveđi bujon, svežu majčinu dušicu, so i biber. Kad provri, smanjite temperaturu i kuvajte dok se ne zgusne. Dodajte pečene ćuftice i ukuvajte još 5 minuta. Pospite sirom, poklopite i sačekajte da se istopi.
SAVET Ćuftice služite tople i ukrašene svežim timijanom i peršunom
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.
PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
Ogrejaće vas u trenutku.
HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!
SIROMAŠNO JELO KOJE JE OSVOJILO SVET Čuveni vareniki na vašoj trpezi
Napravite ovo jednostavno jelo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)