RECEPT KOJI NEMA KONKURENCIJU Nešto drugačija verzija belih kocki
Odličan ukus je neosporan...

Bele čoko-kocke
Možda vas zanima:

BRZA VEČERA ILI DORUČAK Punjeni i hrskavi hleb ide uz svako jelo
Možete koristiti i bajati hleb.

PRAVA VITAMINSKA BOMBA Aromatično savršenstvo ukusa kestena
Ogrejaće vas u trenutku.

HRSKAVA I ZDRAVA GRICKALICA Napravite domaći čips od belog luka!
Toliko je ukusan da je neodoljiv!

RUČAK ZA DESETKU! Aromatični karfiol zavolećete odmah
Spremite ovo povrće u potpuno novom ruhu.
Sastojci:
1/2 šolje otopljenog putera
1 šolja šećera
1 jaje
1/2 šolje biljnog ulja
1/2 kašičice sode bikarbone
1 kašičica ekstrakta vanile
2 1/2 šolje brašna
prstohvat soli
100 g bele čokolade
1 šaka suvih kajsija
1 šaka kokosa
Priprema:
U činiji izmiksirajte puter i šećer, pa dodajte jaje, ulje i ekstrakt vanile, pa umešajte u gladak krem. U drugoj činiji pomešajte brašno, so i sodu bikarbonu. Postepeno dodajte suve sastojke u tečne i umesite testo. Suve kajsije isecite najsitnije što možete i ubacite u testo zajedno sa kokosom. Tepsiju podmažite puterom, pa sipajte smesu i pecite oko 25 minuta na 180 stepeni, dok kolač ne dobije zlatnu boju. Belu čokoladu otopite na pari, pa prelijte preko kolača kad bude gotov i vratite u rernu na još minut. Kolač dobro ohladite da se čokolada stegne.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NEODOLJIVO TRILEĆE Kolač sa mlekom za prave sladokusce
Sočan i mekan kao duša, najbolje odmah stavite duplu meru.

TIRAMISU SA PISTAĆIMA Omiljeni desert sa kafom, na potpuno moderan način
Najbolje služite uz šoljicu kafe..


TORTA SA ZELENIM ČAJEM Drugačija i posebna, a savršena za sve svečane prilike
Oduševiće i one izbirljive.

ČOKOLADNE KOCKE Desert koji uspeva i početnicima, mekan kao duša
Pravi se brzo i lako.
Komentari (0)