KREMASTIJE NE MOŽE Ovakav krompir iz rerne sigurno niste probali
Nema ko ne voli ovo povrće.
Kremasti krompir
Potrebno:
600 g krompira
150 g mesnate slanine
1 crni luk
3 čena belog luka
350 ml neutralne pavlake za kuvanje
50 ml mleka
1 kašičica biozačina
so, biber
100 g kačkavalja
Priprema:
Krompir operite, oljuštite, isecite na tanke šnite i obarite u slanoj vodi pazeći da se ne raspadne. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, te dodajte seckanu slaninu i protisnut beli luk. Ulijte pavlaku i mleko, pa začinite. Dodajte obaren krompir i pažljivo promešajte. Sipajte u jednu ili više vatrostalnih posuda, pospite rendanim sirom i poklopite ili stavite foliju. Pecite 30 minuta na 200 stepeni, otklopite i dopecite još 30 minuta na 180.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJE SU RAZNE Korpice od krompira pune su iznenađenja
Možete eksperimentisati dokle hoćete.
ROLNICA NIKAD DOSTA Spolja su hrskave, a unutra mekane
Spoj spanaća i mesa nije nikad promašaj.
KIFLICE ZA PRSTE SE LEPE Toliko sočne, toliko ukusne, a fil preukusan
Svi smo slabi na testa.
PUN TANJIR ZELENIŠA Jednostavan način da mini kupus zavolite odmah
Prokelj na nešto drugačiji način.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)