KREMASTIJE NE MOŽE Ovakav krompir iz rerne sigurno niste probali
Nema ko ne voli ovo povrće.
Kremasti krompir
Potrebno:
600 g krompira
150 g mesnate slanine
1 crni luk
3 čena belog luka
350 ml neutralne pavlake za kuvanje
50 ml mleka
1 kašičica biozačina
so, biber
100 g kačkavalja
Priprema:
Krompir operite, oljuštite, isecite na tanke šnite i obarite u slanoj vodi pazeći da se ne raspadne. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, te dodajte seckanu slaninu i protisnut beli luk. Ulijte pavlaku i mleko, pa začinite. Dodajte obaren krompir i pažljivo promešajte. Sipajte u jednu ili više vatrostalnih posuda, pospite rendanim sirom i poklopite ili stavite foliju. Pecite 30 minuta na 200 stepeni, otklopite i dopecite još 30 minuta na 180.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
KOMBINACIJE SU RAZNE Korpice od krompira pune su iznenađenja
Možete eksperimentisati dokle hoćete.
ROLNICA NIKAD DOSTA Spolja su hrskave, a unutra mekane
Spoj spanaća i mesa nije nikad promašaj.
KIFLICE ZA PRSTE SE LEPE Toliko sočne, toliko ukusne, a fil preukusan
Svi smo slabi na testa.
PUN TANJIR ZELENIŠA Jednostavan način da mini kupus zavolite odmah
Prokelj na nešto drugačiji način.
AKO RADITE OVO KADA PRAVITE PALAČINKE BIĆE ŽILAVE Greške koje se potkradu i iskusnim domaćicama
Ako želite savršeno vazdušaste, mekane i ukusne palačinke, izbegnite sledeće greške.
DALMATINSKA PAŠTICADA Gurmanski specijalitet za one izbirljive, po tradicionalnom receptu
Popularno dinstano jelo od govedine kuvano u slatko kiselkastom sosu, nastalo u Dalmaciji, ukrasiće svaku svečanu trpezu.
OČISTITE ZAGORELI TIGANJ ZA SAMO 20 DINARA Uz pomoć ove namirnice će se sijati kao ogledalo
Namirnica koju svaka domaćica ima u kuhinji očistiće zagorelo posuđe brzo i lako.
VIRŠLE NA 100 NAČINA Različita jela, od kroketa do salate, za konkretan obrok
Pohovani kroketi, domaćinski pasulj, francuska musaka, rol viršle sa slaninom, zapečena testenina, kremasta pasta, viršle u paradajz sosu, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
GIROS Grčki specijalitet koji budi uspomene na dane letovanja, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočan i slasan, prste da poližete.
Komentari (0)