DORUČAK ZA POŽELETI Burek od gotovih kora, najkrckaviji i najukusniji koji ste do sada jeli!

Vesna Vukadinović

08:00

Bakina vanglica 0

Burek će biti spreman za jelo za jedan sat. Pripremite jogurt i uživajte u savršenom doručku.

kulinarski specijalitet
Shutterstock

Sastojci:

500 g kora za pitu

300 g mlevenog mesa

200 ml gazirane vode

100 ml ulja

2 jaja

1 čaša gustog jogurta

100 ml ulja

1 kesica praška za pecivo

So, biber, suvi biljni začin

Priprema:

Fil od mesa: crni luk sitno iseckati i propržiti na ulju da bude staklast. Dodati mleveno meso i dinstati 10 minuta. Dodati po ukusu so, biber i biljni začin.

Preliv: Umutiti jaja, dodati jogurt, ulje i prašak za pecivo, gaziranu vodu, sjediniti.

Ređanje: Kore podeliti na 3 grupe po 4 kore). U okruglu tepsiju poređati 4 kore jednu na drugu, da im krajevi prelaze sa strane i malo kore nagužvati. Kašikom sipati preliv. Staviti pola fila od mesa. Preko staviti zgužvane 4 kore, preliti prelivom od jogurta. Sipati ostatak fila od mesa. Ostale 4 kore takođe zgužvati, staviti preko mesa i ostatkom preliva preliti. Kore koje vire van tepsije vratiti unutra, preko pite. Ako je ostalo preliva, sipati odozgo. U zagrejanoj rerni na 200 stepeni peći oko 30 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading