NAJBOLJE SU DOMAĆE Projice sa ajvarom koje svima uspevaju!
Jednostavan recept koji se brzo pravi.
Projice sa ajvarom
Sastojci:
300 g kukuruznog brašna
100 g pšeničnog brašna
200 ml kisele vode
200 ml jogurta
2 jaja
100 ml ulja
1 kašičica soli
1 kesica praška za pecivo
3 kašike ajvara
Priprema:
Umutite jaja viljuškom, dodajte ulje, kislelu vodu i jogurt i žicom za mućenje sjedinite. Dodajte oba brašna, prašak za pecivo, so, izmešajte, pa dodajte ajvar. Sipajte u kalup za mafine podmazan uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Proverite čačkalicom da li su projice unutra pečene.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PO BAKINOM RECEPTU Starinska proja sa blitvom, uvek se traži parče više!
Kada ne znate šta da spremite za doručak ili večeru, ovo je najbrže rešenje, a može se jesti i sutradan.
GOTOVO ZA 25 MINUTA, A ZAISTNO I LAGANO ZA DORUČAK Recept za jutarnju proju koja se pravi očas posla + momentalno se topi u ustima
Brza je, jednostavna i zasitna – odlična ako nemate vremena za dugotrajno spremanje doručka.
PROJA SA SIROM Na njoj su odrasle generacije u našoj zemlji
Jednostavno se pravi, ukusna je i odlično zasiti.
BRZO I JEFTINO Proja sa spanaćem je mekana i ukusna, odlična za lep početak dana
Od nekoliko sastojaka koje imate u kuhinji dobićete ukusan obrok ili predjelo.
PROJA SA MESOM Recept na čaše, gotova brzinski, a ukus rajski
Iznenadite ukućane ovom fantastičnom projom.
POSNI UŠTIPCI OD 3 SASTOJKA Hrskavi spolja, mekani unutra, a najbolje idu uz domaći pekmez od kajsija
Preukusni su, probajte, nećete pogrešiti
POSNI ROLAT SA AJVAROM ZA NIKOLJDAN Najukusnije predjelo, na slavama se uvek traži parče više
Idealno posno posluženje za slavu
Savršen patišpanj: Tajna temperature koja garantuje da kolač nikad ne „padne“
Ova hemijska reakcija daje kolaču mekoću i prozračnost koju je teško postići bez pravilnog zagrevanja
Posna pita od krompira koja se topi u ustima: Hrskava i gotova za tren, a ne treba vam ni oklagija
ajna je u čarobnoj smesi za prelivanje koja daje volumen i hrskavost kupovnim korama.
Komentari (0)