KAD IMATE MANJE NOVCA I VREMENA Brzinski đuveč sa kobasicom, preukusno i jeftino
Zavisno kako volite, ali kako god da napravite verujte biće jako fino, što bi rekli prste ćete polizati
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 mešavina povrća za đuveč ili sataraš ( šta god da imate, poslužiće i šolja ovog i onog povrća koje je preostalo do pripreme nekih drugih jela )
- 1 pakovanje kobasice u vakuumu, one što imaju da se kupe, tri ili četiri komada u jednom paketu, oko 350 gr
- a ravna kašika suvog začina
- 300 – 500 ml soka od paradajza, koliko imate
- 2 čaše ili šolje pirinča
- so, biber, peršunov list
- 50 – 100 ml ulja
Priprema:
Iseckati crni luk, dodati suvi začin, ulje i malo vode, pa staviti da se dinsta.
Kada voda ispari, smanjiti vatru pa propžiti luk nekoliko minuta.
Dodati zatim povrće koje ste odabrali i nalit ivode da ogrezne.
Dok povrće provri iseckati kobasicu i oprati pirinač.
Kada povrće provri dodati i kobasicu i kuvati nekih 15 minuta.
Zatim dodajemo pirinač i nalivamo paradajz sok. Ako je manje soka dodajte još jednu šolju vode.
Smanjite vatru na srednje i ostavite da provri.
Kada provri promešajte, vidite odnos vode i pirinča. Vode treba da je 3 puta više.
Na umerenoj vatri kuvajte dok višak vode ne ispari.
Neko voli djuveč da je gušći a neko redji, to regulišite pred kraj dodavanjem vode, ili bez dodavanja.
Posolite, pobiberite i dodajte peršunov list.
Još malo promešajte i kada je pirinač mekan jelo je gotovo jer je povrće, kao i kobasica već polu skuvano.
Prijatno.
Možda vas zanima:
POSNA SARMA UKUSNIJA OD KLASIČNE Baš ovako su je pravile domaćice u Jugoslaviji
Ručak koji greje dušu i telo.
MILANSKE KRMENADLE BOLJE OD KLASIČNIH Mekane i sočne kao duša
I mirisom i ukusom mame na zalogaj više.
MAĐARSKI GULAŠ POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Svaki zalogaj greje dušu i telo
Ukućani će stajati u redu za još.
PAPRIKE SA JAJIMA IZ BAKNE KUHINJE Duh nostalgije i detinjstva u svakom zalogaju
Lagano i zasitno jelo od kog ćete biti siti satima.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)