NEODOLJIVE KNEDLE OD MESA Zamirisaće vam cela kuhinja!
Probajte i oduševite se.
Sastojci:
300 g skuvanog pasiranog krompira
150-200 g oštrog brašna
1jaje
300 g iseckanog pečenog mesa
nekoliko suvih paradajza
suva ljuta paprika
1/2 kašičice belog luka u prahu
peršunov list
so, biber
Priprema:
Standardna procedura za pravljenje slanih knedli je manje-više ista kao i za slatke knedle. Pasirani krompir stavite na radnu površinu, dodajte jaje i postepeno dodajte brašno dok ne dobijete meko testo, ali dovoljno čvrsto da možete da ga razvučete na nekih 0,5 cm debljine. Razvučeno testo izdelite na kvadrate približno iste veličine. Pečeno meso, zajedno sa suvim paradajzom, sameljite u blenderu ili na mašini za meso, da bi bilo što sitnije, kako biste ga lakše umotali u knedle. U meso dodajte beli luk u prahu, biber i ljutu papriku po ukusu. Sve izmešajte i raspodelite na kvadrate od testa. Svaki deo testa s mesom uvijte u knedlu. Napravljene knedle spuštajte u vrijuću posoljenu vodu jednu po jednu (ali svakako ne više od 4-5 komada odjednom da se voda ne ohladi previše i da se knedle ne slepe). Knedle kuvajte onoliko koliko je potrebno da isplivaju na površinu vode. Vadite ih u nauljenu posudu rešetkastom kašikom i ponavljajte postupak dok se sve knedle ne skuvaju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA TREN OKA JE GOTOVA Zeljanica bez kora očaraće vas na brzinu!
Ovakvu niste probali.
POSNI I UKUSNI Keksići sa semenkama idealni uz kafu ili čaj
Brzo se prave.
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
JELO I ZA NEISKUSNE DOMAĆICE Posni sataraš očas posla na vašem stolu
Obilje vitamina u tanjiru.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)