NEODOLJIVE KNEDLE OD MESA Zamirisaće vam cela kuhinja!
Probajte i oduševite se.
Sastojci:
300 g skuvanog pasiranog krompira
150-200 g oštrog brašna
1jaje
300 g iseckanog pečenog mesa
nekoliko suvih paradajza
suva ljuta paprika
1/2 kašičice belog luka u prahu
peršunov list
so, biber
Priprema:
Standardna procedura za pravljenje slanih knedli je manje-više ista kao i za slatke knedle. Pasirani krompir stavite na radnu površinu, dodajte jaje i postepeno dodajte brašno dok ne dobijete meko testo, ali dovoljno čvrsto da možete da ga razvučete na nekih 0,5 cm debljine. Razvučeno testo izdelite na kvadrate približno iste veličine. Pečeno meso, zajedno sa suvim paradajzom, sameljite u blenderu ili na mašini za meso, da bi bilo što sitnije, kako biste ga lakše umotali u knedle. U meso dodajte beli luk u prahu, biber i ljutu papriku po ukusu. Sve izmešajte i raspodelite na kvadrate od testa. Svaki deo testa s mesom uvijte u knedlu. Napravljene knedle spuštajte u vrijuću posoljenu vodu jednu po jednu (ali svakako ne više od 4-5 komada odjednom da se voda ne ohladi previše i da se knedle ne slepe). Knedle kuvajte onoliko koliko je potrebno da isplivaju na površinu vode. Vadite ih u nauljenu posudu rešetkastom kašikom i ponavljajte postupak dok se sve knedle ne skuvaju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ZA TREN OKA JE GOTOVA Zeljanica bez kora očaraće vas na brzinu!
Ovakvu niste probali.
POSNI I UKUSNI Keksići sa semenkama idealni uz kafu ili čaj
Brzo se prave.
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
JELO I ZA NEISKUSNE DOMAĆICE Posni sataraš očas posla na vašem stolu
Obilje vitamina u tanjiru.
MAĐARICA Imamo najbolji recept za kolač koji svI u Srbiji obožavaju
Klasik koji se ne odbija, za sve svečane prilike i važne događaje.
MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
SAVETI ZA NAJBOLJI ČIZKEJK Ovu grešku većina pravi i zato bude gnjecav umesto sočan
Fenomenalan kolač pravi se lako, ali ipak postoje neke cake koje čine da bude savršen, mekan i sočan.
MAFINI SA PILETINOM Klasik na slani način koji greje dušu i telo
Ako volite klasične mafine, njihovu slanu verziju ćete obožavati.
NIJE SVAKI KESTEN JESTIV Ova vrsta samo služi za dekoraciju i veoma je štetna za ljude, čak otrovna
Popularna jesenja namirnica od koje se prave brojne poslastice, po vrsti može da bude jestiva i dekorativna, pa je važno znati razliku.
Komentari (0)