POSNI I UKUSNI Keksići sa semenkama idealni uz kafu ili čaj
Brzo se prave.
Posni keks sa semenkama
Sastojci:
300 g ražanog brašna
100 g kukuruznog brašna
100 g pšeničnog brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
100 g susama
100 g semena lana
50 g semenki suncokreta
50 gr semenki bundeve
2 kašike čija semenki
2 dl ulja
2 dl piva (ili belog vina)
Priprema:
Od navedenih sastojaka u vanglici zamesite testo. Ukoliko je testo tvrdo, dodajte malo mlake vode. Ostavite da stoji 30 minuta. Razvaljajte ga oklagijom i vadite modlom ili secite štanglice, te pecite 15 minuta na 180 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
POSLASTICA OD ČOKOLADE I RIŽE Brzo se pravi, a još brže se smaže
Neodoljiva kombinacija!
KAKO DA NAPRAVITE SVOJ PESTO SOS? Pratite ova uputstva i sigurno ćete uspeti u tome
Idealan je za testenine.
ZA TREN OKA JE GOTOVA Zeljanica bez kora očaraće vas na brzinu!
Ovakvu niste probali.
VEGANSKI SOS ZA ŠPAGETE Jedite ga bez griže savesti!
Lako se sprema i odličnog je ukusa.
HLEB BEZ KVASCA Gotov je za oko pola sata, a mekan je kao duša
Ostavite da se potpuno ohladi na pre sečenja i serviranja...
POTAŽ OD BUNDEVE I ŠARGAREPE Nema boljeg jela tokom tmurnih i hladnih dana, s razlogom je klasik
Poslužite toplo i pospite pečenim semenkama bundeve
SALATA SA ŠAMPINJONIMA Brzinsko jelo bez koga se posna trpeza ne može zamisliti, spremite i oduševite goste
Kada se ohladi, vaša salata je spremna za serviranje...
ČILI BEZ MESA Posno jelo po ukusu cele porodice, garantovano će tražiti još
Poslužite sa listovima korijandera i kremom od avokada...
DOMAĆI HUMUS Posna trpeza nije kompletna bez ovog namaza, savršeno je kremast i ukusan
Služite uz peciva, povrće isečeno na trakice ili kao namaz na sendvič...
Komentari (0)