NEMAČKE KNEDLE POSTAĆE VAM OMILJENE Meso u testu miriše na uspeh
Neodoljive su.
Knedle sa mesom
Sastojci:
3 kg krompira
2 kašičice soli
brašno po potrebi
Za preliv:
500 g mlevene svinjetine
1 kašičica soli
1/2 kašičice belog luka u prahu
2 kašike hladne vode
Dodatno:
250 g slanine
400 g luka
8 kašika kisele pavlake
brašno po potrebi
Priprema:
Odvojite 500 g krompira, ogulite ga i isecite na četvrtine, pa skuvajte, procedite i stavite ga da se hladi. Ostatak sirovog krompira narendajte ili usitnite u blenderu, zamotajte u krpu, te dobro istisnite vodu koju treba da sačuvate. Kuvani krompir zgnječite u pire, pomešajte sa narendanim sirovim, posolite, malo umesite i oblikujte kuglu. Za preliv pomešajte mleveno meso, so, beli luk i vodu. Promešajte rukama. Stavite komad po komad testa u ruku (veličine dlana), napunite ga mesom i preklopite oblikujući loptu duguljastog oblika (poput one za ragbi). Kugle kuvajte u vodi u koju treba da dodate i dve kašike skrobnog brašna pomešanog s vodom, kako se ne bi raspadale. Kuvajte na laganoj vatri u poklopljenom loncu oko 40 minuta. Propržite slaninu narezanu na kockice. Kad postane hrskava, u tiganj dodajte i narezani luk, pa dinstajte konstantno mešajući. Kad se skuvaju, kuglice procedite i poslužite sa slaninom i pavlakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa
Napravite sebi pravi užitak.
SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.
BRZE ŠNICLE ZA SUPERUKUSAN RUČAK Pripremite jelo koje će svi zavoleti
Nije tu ništa komplikovano.
SPREMITE NAJZDRAVIJI MOGUĆI RUČAK Govedina na pari je SAVRŠENA ako je pripremite baš ovako
Nema ko je neće zavoleti.
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)