NEMAČKE KNEDLE POSTAĆE VAM OMILJENE Meso u testu miriše na uspeh

Alo.rs

11:00

Kulinarski globus 0

Neodoljive su.

NEMAČKE KNEDLE POSTAĆE VAM OMILJENE Meso u testu miriše na uspeh
Shutterstock

Knedle sa mesom

Sastojci:

3 kg krompira

2 kašičice soli

brašno po potrebi

Za preliv:

500 g mlevene svinjetine

1 kašičica soli

1/2 kašičice belog luka u prahu

2 kašike hladne vode

Dodatno:

250 g slanine

400 g luka

8 kašika kisele pavlake

brašno po potrebi

Priprema:

Odvojite 500 g krompira, ogulite ga i isecite na četvrtine, pa skuvajte, procedite i stavite ga da se hladi. Ostatak sirovog krompira narendajte ili usitnite u blenderu, zamotajte u krpu, te dobro istisnite vodu koju treba da sačuvate. Kuvani krompir zgnječite u pire, pomešajte sa narendanim sirovim, posolite, malo umesite i oblikujte kuglu. Za preliv pomešajte mleveno meso, so, beli luk i vodu. Promešajte rukama. Stavite komad po komad testa u ruku (veličine dlana), napunite ga mesom i preklopite oblikujući loptu duguljastog oblika (poput one za ragbi). Kugle kuvajte u vodi u koju treba da dodate i dve kašike skrobnog brašna pomešanog s vodom, kako se ne bi raspadale. Kuvajte na laganoj vatri u poklopljenom loncu oko 40 minuta. Propržite slaninu narezanu na kockice. Kad postane hrskava, u tiganj dodajte i narezani luk, pa dinstajte konstantno mešajući. Kad se skuvaju, kuglice procedite i poslužite sa slaninom i pavlakom.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading