NEMAČKE KNEDLE POSTAĆE VAM OMILJENE Meso u testu miriše na uspeh
Neodoljive su.
Knedle sa mesom
Možda vas zanima:

NAPRAVITE VEČERAS, JEDITE SUTRA Jaja u pilećim kuglicama je savršenstvo ukusa
Napravite sebi pravi užitak.

SUPA KOJE DUŠU GREJE Napravite topao obrok po bakinom receptu
Jelo na kašiku koje je uvek omiljeno.

BRZE ŠNICLE ZA SUPERUKUSAN RUČAK Pripremite jelo koje će svi zavoleti
Nije tu ništa komplikovano.

SPREMITE NAJZDRAVIJI MOGUĆI RUČAK Govedina na pari je SAVRŠENA ako je pripremite baš ovako
Nema ko je neće zavoleti.
Sastojci:
3 kg krompira
2 kašičice soli
brašno po potrebi
Za preliv:
500 g mlevene svinjetine
1 kašičica soli
1/2 kašičice belog luka u prahu
2 kašike hladne vode
Dodatno:
250 g slanine
400 g luka
8 kašika kisele pavlake
brašno po potrebi
Priprema:
Odvojite 500 g krompira, ogulite ga i isecite na četvrtine, pa skuvajte, procedite i stavite ga da se hladi. Ostatak sirovog krompira narendajte ili usitnite u blenderu, zamotajte u krpu, te dobro istisnite vodu koju treba da sačuvate. Kuvani krompir zgnječite u pire, pomešajte sa narendanim sirovim, posolite, malo umesite i oblikujte kuglu. Za preliv pomešajte mleveno meso, so, beli luk i vodu. Promešajte rukama. Stavite komad po komad testa u ruku (veličine dlana), napunite ga mesom i preklopite oblikujući loptu duguljastog oblika (poput one za ragbi). Kugle kuvajte u vodi u koju treba da dodate i dve kašike skrobnog brašna pomešanog s vodom, kako se ne bi raspadale. Kuvajte na laganoj vatri u poklopljenom loncu oko 40 minuta. Propržite slaninu narezanu na kockice. Kad postane hrskava, u tiganj dodajte i narezani luk, pa dinstajte konstantno mešajući. Kad se skuvaju, kuglice procedite i poslužite sa slaninom i pavlakom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

NAPRAVITE MOČI BRZO I LAKO Dosimo vam jednostavan recept za omiljeni japanski slatkiš
Sočan i mekan, a topi se u ustima.

HRSKAVI ITALIJANSKI KANTUČINI Neodoljivi keksići sa bademom koji super idu uz kafu ili čaj
Čuveni italijanski keksići sa bademom iz Toskane peku se dvaput kako bi bili što hrskaviji. Savršeno idu uz kafu ili čaj, a mogu da zamene desert ili užinu. Priprema je krajnje jednostavna, a ukus neodoljiv.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica u sočnom spoju sa višnjama, ukusa koji se pamti
Osvežavajuća i voćna, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

LUDLAB TORTA Čuvena mađarska poslastica sa višnjama koja budi sva čula
Kremasta i sočna, uzećete parče više.

BALA BAJANA Tradicionalni brazilski desert koji se topi u ustima
Prave se brzo i lako, a ukus je čista fantazija.
Komentari (0)