RUČAK ZA CELU PORODICU Pasulj sa kiselim kupusom uz dodatak slanine je preukusan obrok!
Cela kuća će zamirisati.

Pasulj sa kiselim kupusom
Možda vas zanima:

DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.

BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
Ukusan je i kremast.

MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta
Poslužite nenajavljene goste.

NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
Sastojci:
200 g dimljenih rebara
150 g slanine
250 g kiselog kupusa
500 g pasulja
Za zapršku:
ulje
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašika tucane paprike
2 kašike brašna
biber i so
lovorov list
Priprema:
Kuvajte pasulj dok ne provri, pa prospite prvu vodu. Zatim ponovo sipajte vodu i kuvajte pasulj dok dopola ne omekša. Onda mu dodajte seckani kiseli kupus i dimljena rebra, kao i slaninu. Sve to kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Zatim napravite zapršku, koja se sprema u rerni. U okruglu tepsiju sipajte ulje i ubacite u rernu da se zagreje, zatim dodajte seckani crni i beli luk. Promešajte i pustite da se prodinsta, a onda dodajte tucanu papriku i brašno. Sve izmešajte i tepsiju izvadite iz rerne. U tepsiju dodajte kuvani pasulj sa kiselim kupusom i sve lepo promešajte. Vratite u rernu i pecite na 220 stepeni od 40 minuta do sat vremena. Uz ovo jelo nepogrešivo ide kuruza, slatka, koja se lepi za nepce, a evo recepta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.


SLATKI ROLAT SA PISTAĆIMA I MALINAMA Poćiće vam voda na usta koliko je ukusan
Neodoljiv i sladak, bićete oduševljeni.

PLJESKAVICE NA VODI Jedini recept koji će vam ikada trebati, za dane najstrožeg posta
Posne i slasne, pravićete stalno.

USKRŠNJA TORTA U OBLIKU ZECA Poslastica sa kokosom koju će zbog izgleda deca voleti
Lagana i kremasta, savršena za dečije rođendane i bitne datume.

USKRŠNJI MILIBROT MEKAN KAO DUŠA Sočan i ukusan, topi se u ustima
Bogat mlekom, puterom i jajima, ukusa koji priča priče.
Komentari (0)