RUČAK ZA CELU PORODICU Pasulj sa kiselim kupusom uz dodatak slanine je preukusan obrok!
Cela kuća će zamirisati.
Pasulj sa kiselim kupusom
Sastojci:
200 g dimljenih rebara
150 g slanine
250 g kiselog kupusa
500 g pasulja
Za zapršku:
ulje
1 crni luk
2 čena belog luka
1 kašika tucane paprike
2 kašike brašna
biber i so
lovorov list
Priprema:
Kuvajte pasulj dok ne provri, pa prospite prvu vodu. Zatim ponovo sipajte vodu i kuvajte pasulj dok dopola ne omekša. Onda mu dodajte seckani kiseli kupus i dimljena rebra, kao i slaninu. Sve to kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Zatim napravite zapršku, koja se sprema u rerni. U okruglu tepsiju sipajte ulje i ubacite u rernu da se zagreje, zatim dodajte seckani crni i beli luk. Promešajte i pustite da se prodinsta, a onda dodajte tucanu papriku i brašno. Sve izmešajte i tepsiju izvadite iz rerne. U tepsiju dodajte kuvani pasulj sa kiselim kupusom i sve lepo promešajte. Vratite u rernu i pecite na 220 stepeni od 40 minuta do sat vremena. Uz ovo jelo nepogrešivo ide kuruza, slatka, koja se lepi za nepce, a evo recepta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
DESERT KOJI NAJAVLJUJE PROLEĆE Kruške sa prelivom od ruma ulepšaće vam nedeljno popodne
Neka vam najmlađi pomognu oko pripreme, lako je.
BRZI ROLAT Napravite ga jednom i deca će ga obožavati
Ukusan je i kremast.
MOGU BITI I MRSNE I POSNE Rum bombice prave se za 15 minuta
Poslužite nenajavljene goste.
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
KUPILI STE ŽILAVO MESO? Dodajte mu ovaj sastojak i biće mekano i sočno
Nemojte da bacate žilavo meso nego primenite ovaj jednostavni trik. Dobićete sočno i preukusno jelo.
PILETINA U BELOM SOSU Sočan i slasan delikates, malo drugačiji a mnogo ukusniji
Savršen obrok, dobićete brojne komplimente, a ukućani će stajati u redu za još
PISTAĆ LOPTICE Smažu se u jednom zalogaju, a uspeće i početnicima
Fenomenalni sitni kolači oduševiće i one koji ne vole slatko.
KADA TREBA DA KORISTITE SVEŽ A KADA SUVI KVASAC Nije svejedno jer drastično utiče na kvalitet testa
Domaćice uglavnom koriste sveži kvasac, a kada nemaju vremena, pribegavaju suvom. Evo koje su prednosti i mane, i kada je najbolje koji da koristite.
SVEČANA PITA Greje dušu i telo, za sva vremena i prilike i pravo uživanje
Hrskavih kora i sočnog nadeva, prste da poližete.
Komentari (0)