RUČAK ZA CELU PORODICU Pasulj sa kiselim kupusom uz dodatak slanine je preukusan obrok!

Alo.rs

17:00

Sezonski recepti 0

Cela kuća će zamirisati.

RUČAK ZA CELU PORODICU Pasulj sa kiselim kupusom uz dodatak slanine je preukusan obrok!
pixabay

Pasulj sa kiselim kupusom

Sastojci:

200 g dimljenih rebara

150 g slanine

250 g kiselog kupusa

500 g pasulja

Za zapršku:

ulje

1 crni luk

2 čena belog luka

1 kašika tucane paprike

2 kašike brašna

biber i so

lovorov list

Priprema:

Kuvajte pasulj dok ne provri, pa prospite prvu vodu. Zatim ponovo sipajte vodu i kuvajte pasulj dok dopola ne omekša. Onda mu dodajte seckani kiseli kupus i dimljena rebra, kao i slaninu. Sve to kuvajte dok meso ne počne da se odvaja od kostiju. Zatim napravite zapršku, koja se sprema u rerni. U okruglu tepsiju sipajte ulje i ubacite u rernu da se zagreje, zatim dodajte seckani crni i beli luk. Promešajte i pustite da se prodinsta, a onda dodajte tucanu papriku i brašno. Sve izmešajte i tepsiju izvadite iz rerne. U tepsiju dodajte kuvani pasulj sa kiselim kupusom i sve lepo promešajte. Vratite u rernu i pecite na 220 stepeni od 40 minuta do sat vremena. Uz ovo jelo nepogrešivo ide kuruza, slatka, koja se lepi za nepce, a evo recepta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading