ŠARAN IZ RERNE SA LUKOM I PIRINČEM Super predlog za zdrav i ukusan ručak koji se lako pravi

Trpeza/ V.V.

13:38

Zdravi zalogaji 0

Najsočnija riba pripremljena na zdrav način.

ŠARAN IZ RERNE SA LUKOM I PIRINČEM Super predlog za zdrav i ukusan ručak koji se lako pravi
Foto: Pixabay

Šaran sa crnim lukom i pirinčem

Sastojci:

2 kg šarana

1 kg crnog luka

200 g pirinča

200 ml ulja

250 ml belog vina

So, biber

Priprema:

Šarana očistite, odsecite glavu i rep i zasecite sa razmacima od oko 3 cm. Posolite spolja i unutra. Crni luk očistite i iseckajte na rebarca, pa prodinstajte na malo ulja. Dodajte pirinač, so i biber po ukusu i dinstajte dok pirinač ne postane staklast. U podmazan pleh sipajte mešavinu luka i pirinča, belo vino i toplu vodu da prekrije sve. Odozgo stavite šarana, prelijte ga uljem i pecite u rerni oko 30-40 minuta, odnosno dok ne dobije smeđu boju i dok unutra meso ne bude gotovo.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading