PREDLOG ZA RUČAK Ukusno jelo iz rerne od praziluka i džigerice
Ako ne znate šta danas da kuvate, probajte ovu kombinaciju ukusa.
Sastojci:
3 praziluka
150 g slanine
250 g pileće džigerice
1 kašičica maslaca
350 ml mleka
4 kašike brašna
so, biber
Priprema:
Praziluk isecite na kolutove. U tiganju na malo ulja popržite na kockice isečenu slaninu, dodajte iseckanu džigericu i pržite nekoliko minuta. Začinite po želji. Od mleka uzmite 3-4 kašike i pomešajte sa brašnom i prstohvatom soli. Ostatak mleka stavite da provrie, dodajte umućeno brašno i maslac, kuvajte nekoliko minuta pazeći da ne ostanu grudvice. Na dno namašćenog pleha, stavite red praziluka, zatim slaninu i džigericu, i tako naizmenično ređajte dok sve ne potrošite. Prelijte pripremljenim bešamel umakom, pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PREDLOG ZA SAVRŠEN RUČAK Pripremite šnicle ovako i biće najmekše i najukusnije!
Šnicle poslužite uz sezonsku salatu i hleb.
PREDLOG ZA RUČAK Najbrži recept za testeninu sa kačkavaljem koja se pravi u jednoj šerpi
Ukusno jelo koje može biti bilo koji obrok kada imate malo vremena za pripremu.
ISKORISTITE OSTATKE OD JUČE Napravite fantastične slane mafine od tri sastojka
Mafini od krompira mogu da budu doručak, večera ili posluženje za goste.
VODA NAM IDE NA USTA Roštilj kobasica u ljutom sosu, spremna za 15 minuta!
Ovako pripremljenu kobasicu poslužite uz pire, pomfrit ili jednostavno jedite sa hlebom.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)