PREDLOG ZA RUČAK Ukusno jelo iz rerne od praziluka i džigerice

Trpeza/ V.V.

11:15

Sezonski recepti 0

Ako ne znate šta danas da kuvate, probajte ovu kombinaciju ukusa.

PREDLOG ZA RUČAK Ukusno jelo iz rerne od praziluka i džigerice
Shutterstock

Sastojci:

3 praziluka

150 g slanine

250 g pileće džigerice

1 kašičica maslaca

350 ml mleka

4 kašike brašna

so, biber

Priprema:

Praziluk isecite na kolutove. U tiganju na malo ulja popržite na kockice isečenu slaninu, dodajte iseckanu džigericu i pržite nekoliko minuta. Začinite po želji. Od mleka uzmite 3-4 kašike i pomešajte sa brašnom i prstohvatom soli. Ostatak mleka stavite da provrie, dodajte umućeno brašno i maslac, kuvajte nekoliko minuta pazeći da ne ostanu grudvice. Na dno namašćenog pleha, stavite red praziluka, zatim slaninu i džigericu, i tako naizmenično ređajte dok sve ne potrošite. Prelijte pripremljenim bešamel umakom, pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

italijanski gulaš

NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta

19:00

24 novembar, 2024

Sezonski recepti

Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.

Komentari (0)

Loading