PREDLOG ZA RUČAK Ukusno jelo iz rerne od praziluka i džigerice

Trpeza/ V.V.

11:15

Sezonski recepti 0

Ako ne znate šta danas da kuvate, probajte ovu kombinaciju ukusa.

PREDLOG ZA RUČAK Ukusno jelo iz rerne od praziluka i džigerice
Shutterstock

Sastojci:

3 praziluka

150 g slanine

250 g pileće džigerice

1 kašičica maslaca

350 ml mleka

4 kašike brašna

so, biber

Priprema:

Praziluk isecite na kolutove. U tiganju na malo ulja popržite na kockice isečenu slaninu, dodajte iseckanu džigericu i pržite nekoliko minuta. Začinite po želji. Od mleka uzmite 3-4 kašike i pomešajte sa brašnom i prstohvatom soli. Ostatak mleka stavite da provrie, dodajte umućeno brašno i maslac, kuvajte nekoliko minuta pazeći da ne ostanu grudvice. Na dno namašćenog pleha, stavite red praziluka, zatim slaninu i džigericu, i tako naizmenično ređajte dok sve ne potrošite. Prelijte pripremljenim bešamel umakom, pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40-50 minuta.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading