IDEJA ZA VEČERU Musaka od praziluka i pileće džigerice, odlična kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Imamo novu verziju musake i mislimo da ćete je obožavati.
Sastojci:
4 praziluka
300 g pileće džigerice
100 g slanine
1 kašičica maslaca
350 ml mleka
4 kašike brašna
so, biber
Priprema:
Praziluk kratko kuvajte pa isecite na deblje kolutove. U tiganju na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte iseckanu pileću džigericu. Pržite nekoliko minuta. Začinite po ukusu. Od mleka odvojite jednu šoljicu i razmutite brašno i prstohvat soli. Ostatak mleka stavite da provri, pa dodajte razmućeno brašno i maslac. Kuvajte nekoliko minuta pazeći da ne ostanu grudvice. U podmazanu tepsiju stavite red praziluka, red slanine i džigerice i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Musaku prelijte pripremljenim bešamelom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Možda vas zanima:
DAJE SNAGU Preukusna svinjska džigerica u saftu, prste da poližeš!
Džigerica je najlepša kada se jede uz pire krompir.
PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)