IDEJA ZA VEČERU Musaka od praziluka i pileće džigerice, odlična kombinacija ukusa koja će vas oduševiti

Vesna Vukadinović

18:00

Sezonski recepti 0

Imamo novu verziju musake i mislimo da ćete je obožavati.

hrana
Shutterstock

Sastojci:

4 praziluka

300 g pileće džigerice

100 g slanine

1 kašičica maslaca

350 ml mleka

4 kašike brašna

so, biber

Priprema:

Praziluk kratko kuvajte pa isecite na deblje kolutove. U tiganju na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte iseckanu pileću džigericu. Pržite nekoliko minuta. Začinite po ukusu. Od mleka odvojite jednu šoljicu i razmutite brašno i prstohvat soli. Ostatak mleka stavite da provri, pa dodajte razmućeno brašno i maslac. Kuvajte nekoliko minuta pazeći da ne ostanu grudvice. U podmazanu tepsiju stavite red praziluka, red slanine i džigerice i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Musaku prelijte pripremljenim bešamelom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading