IDEJA ZA VEČERU Musaka od praziluka i pileće džigerice, odlična kombinacija ukusa koja će vas oduševiti
Imamo novu verziju musake i mislimo da ćete je obožavati.

Sastojci:
4 praziluka
300 g pileće džigerice
100 g slanine
1 kašičica maslaca
350 ml mleka
4 kašike brašna
so, biber
Priprema:
Praziluk kratko kuvajte pa isecite na deblje kolutove. U tiganju na malo ulja propržite iseckanu slaninu, pa dodajte iseckanu pileću džigericu. Pržite nekoliko minuta. Začinite po ukusu. Od mleka odvojite jednu šoljicu i razmutite brašno i prstohvat soli. Ostatak mleka stavite da provri, pa dodajte razmućeno brašno i maslac. Kuvajte nekoliko minuta pazeći da ne ostanu grudvice. U podmazanu tepsiju stavite red praziluka, red slanine i džigerice i tako redom dok ne potrošite sve sastojke. Musaku prelijte pripremljenim bešamelom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.
Možda vas zanima:

DAJE SNAGU Preukusna svinjska džigerica u saftu, prste da poližeš!
Džigerica je najlepša kada se jede uz pire krompir.

PEKARSKI KROMPIR IZ RERNE Spolja hrskav, unutra mekan i sočan, a ukus mu je fantastičan!
Ne morate da pržite krompir da bi bio hrskav i ukusan. Takav može biti i u rerni.

RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.

BRZO I UKUSNO Zapečena boranija sa sirom i mesom, toliko je ukusna da će je i deca rado jesti
Jelo od boranije i mesa je izdašno, pa ćete imati spreman ručak i sutradan.

GOTOVA ZA POLA SATA, NEMA TRUNKU MESA, A HRANLJIVA KAO DA IMA Recept za brzu letnju čorbu oduševljava sve, komšinice i komšije će vas moliti za recept
Kad vam treba nešto brzo, toplo i hranljivo, a nemate puno vremena za kuvanje, brza čorba je pravi izbor.

BEZ KONZERVANSA I KUVANJA Napravite jednostavan i ukusan prirodni sok od kajsija
Donosimo vam vrlo jednostavan recept

POSNA CARSKA PITA Još bolja nego original, hrskava spolja, a mekana iznutra
Ovo jednostavno jelo, koje je bogato vlaknima i vitaminima, savršen je izbor za posne dane ili lagani obrok.

EKSPLOZIJA UKUSA Salata sa dimljenim lososom je idealan letnji obrok, hranljiva, ukusna, a sprema se za tili čas
Hrskava je zahvaljujući domaćim krutonima, kremasta zbog jednostavnog prelivа od senfa i majoneza, i...

STARINSKI RECEPT ZA BOŽANSTVENO LETNJE JELO Bećar paprikaš, raskoš slasti i lepote ukusa
Bećar paprikaš je letnje jelo od paprike, luka i paradajza, veoma je poznato i zastupljeno generacijama na ovim prostorima
Komentari (0)