PREDLOG ZA SAVRŠEN RUČAK Pripremite šnicle ovako i biće najmekše i najukusnije!
Šnicle poslužite uz sezonsku salatu i hleb.
Sastojci:
8 svinjskih šnicli
3 glavice crnog luka
50 ml ulja
Preliv:
1 šolja (200 ml) vina
1 šolja mleka
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
1 kašičica kima
5 kašika kisele pavlake
Priprema:
Šnicle malo izlupajte sa obe strane. U tepsiju sipajte ulje i luk iseckan na kriške, promešajte i ravnomerno rasporedite po dnu tepsije. Preko poređajte šnicle, da budu zbijene. Posebno pomešajte mleko, vino, pavlaku, so, biber i kim i prelijte šnicle. Tepsiju pokrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 60 minuta.
Možda vas zanima:
ŠNICLE U LUKU Aromatično i sočno meso uz koje vam salata nije potrebna
Uz ovako pripremljene šnicle poslužite pire ili kuvani krompir.
VODA NAM IDE NA USTA Roštilj kobasica u ljutom sosu, spremna za 15 minuta!
Ovako pripremljenu kobasicu poslužite uz pire, pomfrit ili jednostavno jedite sa hlebom.
RECEPT ZA BEČKE ŠNICLE Napravite specijalitet kao pravi Bečlija, topiće se u ustima!
Poslužite uz krompir ili sezonsku salatu.
LESKOVAČKA MUĆKALICA Tradicionalno jelo od mesa i povrća, savršen izbor za vrele dane!
Mućkalica može da se jede za bilo koji obrok.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)