BRZINSKO, A FANTASTIČNO! Kremasta testenina s belim lukom i parmezanom
Potrebno vam je samo pola sata i jedan tiganj da spremite ovo jelo.
Sastojci:
300 g testenine po želji
250 ml mleka
30 g maslaca
4 čena belog luka
1 kašika rendanog parmezana
400 ml pilećeg bujona
1 kašika sveže seckanog peršuna
So, biber
Priprema:
U tiganju, na srednjoj vatri otopite maslac. Dodajte protisnuti beli luk i pržite 1 minut. Sipajte pileći bujon i mleko, dodajte testeninu, so i biber po ukusu. Kad provri, smanjite vatru i kuvajte povremeno mešajući 20 minuta, ili dok testenina ne omekša. Umešajte parmezan, a ako je sos previše gust, dodajte još mleka. Sklonite s vatre, pospite peršunom i po želji parmezanom.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
NA STOLU JE ZA 15 MINUTA Posna testenina sa tunjevinom i paradajzom
Jela sa testeninom su pravo rešenje radnim danima kada nemate vremena za kuvanje.
ŠPAGETI MILION DOLARA Trenutno su najpopularniji na svetu, svi ih prave!
Na društvenoj mreži „Tik Tok“ recept za ove špagete ima najviše pregleda, a isprobale su ga domaćice širom sveta.
STARINSKO JELO KOJE SMO OBOŽAVALI Domaće flekice sa kupusom, može kao obrok ili prilog
Pravo zimsko jelo koje će vas lepo zasititi, pa se vredi potruditi oko pripreme.
KADA NEMATE VREMENA, SKUVAJTE OVO Kremasta testenina, neverovatno ukusna, niko joj ne odoleva!
Pasta sa dve vrste sira, prazilukom, šampinjonima i šunkom je jelo koje se brzo pravi, a odlično zasiti.
GRČKA MUSAKA Sočno jelo koje nikoga ne ostavlja ravnodušnim, prste da poližete
Sočno jelo u kombinaciji povrća i patlidžana osvojiće i one izbirljive.
BRZA USKRŠNJA POSLASTICA LENJA ŽENA Nit se peče, nit se kuva, a nestaće sa stola čim se postavi
Fenomenalna torta osvojiće i one koji ne vole slatko.
TAVČE NA GRAVČE Tradicionalno makedonsko jelo od pasulja na kome su odrasle generacije, a posno
Nacionalno jelo Makedonije pravi se isključivo od belog pasulja tetovca.
1 TAJNI SASTOJAK ZA UVEK SOČNO MESO Biće mekano kao duša, a svi će vam tražiti recept
Ako i vama nakon pripreme meso bude tvrdo, suvo ili žilavo, primenite ovaj jednostavni trik.
ČIKAŠKA PITA PICA Gurmansko jelo bogatog nadeva i hrskavog testa, drugačije od svega što ste probali
Jelo između pite i pice specijalitet je grada Čikaga, a svaki zalogaj je raj za nepca.
Komentari (0)