ŠPAGETI MILION DOLARA Trenutno su najpopularniji na svetu, svi ih prave!
Na društvenoj mreži „Tik Tok“ recept za ove špagete ima najviše pregleda, a isprobale su ga domaćice širom sveta.
Sastojci:
1 pakovanje špageta
400 g mlevene junetine
500 ml paradajz sosa
2 čaše kisele pavlake
2 čaše rendanog parmezana
2 čaše izmrvljenog mocarela sira
1 crni luk
1 sveža paprika
1 kašičica belog luka u prahu
2 čena belog luka
2 kašike putera
Priprema:
Skuvajte špagete. Na srednjoj vatri, na zagrejanom ulju prodisntajte iseckan crni luk, dodajte iseckan beli luk i meso, iseckanu papriku, začine po ukusu. Kada meso promeni boju, dodajte sos od paradajza i krčakjte još oko 15 minuta, povremeno mešajući. Posebno istopite puter, dodajte beli luk u prahu, pavlaku, jednu čašu parmezana, so i biber po ukusu. Kuvajte dok se parmezan ne istopi, pa dodajte oceđene špagete. Sipajte u vatrostalnu činiju, prelijte sosom od paradajza i mesa. Pospite mocarelom i parmezanom. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
NAJKREMASTIJA PASTA Sa sirom i suvim vratom, ukućani će stajati u redu za još
Sočna pasta, za prave gurmane i one izbirljive.
SOČNE KROFNE IZ RERNE Savršeno čokoladne i meke kao duša, ovakve do sada niste jeli
Neodoljive krofne oduševiće i one koji ne vole slatko.
NEODOLJIVI ITALIJANSKI GULAŠ Recept pevačice Ane Bekute od kog će vam poći voda na usta
Pevačica Ana Bekuta je poznata po svojim pesmama bez kojih ne može da prođe nijedno narodno veselje, ali i po svojim jelima za koje se uvek traži recept, koji pevačica nesebično deli. Inače, Ana Bekuta za sve decenije postojanja na javnoj sceni nije promenila svoje ponašanje, iako važi za jednu od najvećih zvezda na našim prostorima. Ona ne krije da redovno obilazi pijace, ali i da ne zazire od bliskog susreta s ljudima kao mnoge njene koleginice. Najnormalnija je stvar ići na pijacu. To nije nikakav bauk. Štaviše, ja baš volim da idem na pijacu. Volim taj šareniš tamo, prirodu, voće povrće... - rekla je Ana. Iako je na posebnom režimu ishrane i vodi računa o tome šta jede, za svoje goste voli da spremi italijanski gulaš.
KNEDLE SA ŠLJIVAMA Starinski slatkiš iz bakine kuhinje koji budi nostalgiju na prošla vremena
Fenomenalan desert uspeće i početnicima u kuhinji.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)