ŠPAGETI MILION DOLARA Trenutno su najpopularniji na svetu, svi ih prave!
Na društvenoj mreži „Tik Tok“ recept za ove špagete ima najviše pregleda, a isprobale su ga domaćice širom sveta.
Sastojci:
1 pakovanje špageta
400 g mlevene junetine
500 ml paradajz sosa
2 čaše kisele pavlake
2 čaše rendanog parmezana
2 čaše izmrvljenog mocarela sira
1 crni luk
1 sveža paprika
1 kašičica belog luka u prahu
2 čena belog luka
2 kašike putera
Priprema:
Skuvajte špagete. Na srednjoj vatri, na zagrejanom ulju prodisntajte iseckan crni luk, dodajte iseckan beli luk i meso, iseckanu papriku, začine po ukusu. Kada meso promeni boju, dodajte sos od paradajza i krčakjte još oko 15 minuta, povremeno mešajući. Posebno istopite puter, dodajte beli luk u prahu, pavlaku, jednu čašu parmezana, so i biber po ukusu. Kuvajte dok se parmezan ne istopi, pa dodajte oceđene špagete. Sipajte u vatrostalnu činiju, prelijte sosom od paradajza i mesa. Pospite mocarelom i parmezanom. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
BRZO I JEFTINO JELO Zapečena testenina sa parizerom, za malo para ješće cela porodica!
Praktično jelo koje možete napraviti za bilo koji obrok.
IDEJA ZA RUČAK Sočna piletina s testeninom je lagani letnji obrok, a biće na stolu za pola sata
Ukusan ručak koji se brzo sprema.
Brzo a superzdravo jelo od testenine s radčem i brokolijem oduševiće i najprobirljiviju decu
Ovaj ukusna aromatična mešavina biće sjajna i sljdećeg dana kao hladna salata…
BRZA VEČERA Testenina sa parizerom iz rerne je jeftino jelo, a nema ko ga ne voli!
Odličan je i sutradan, pa je možete jesti za doručak.
OSVEŽAVAJUĆI TIRAMISU SA LIMUNOM Savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar
Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive.
TRIKOVI ZA SAVRŠENU ŠEĆERNU GLAZURU Neće se lepiti ni pucati a torta će biti kao kupovna
Da bi dobro prianjala uz tortu i kolače glazura mora da ima pravu konzistenciju. Ako je suviše gusta nećete moći da je nanesete, a suviše retka neće pokriti dobro tortu.
MUSAKA Ne mogu da joj odole ni najveći gurmani, a greje dušu i telo
Probajte i uverite se zašto je toliko dobra.
DODAJTE OVE 2 NAMIRNICE U MLEVENO MESO Ćufte će biti sočne i neverovatno ukusne
Poslušajte savete iskusnih domaćica za sočno i mekano mleveno meso.
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet za sva vremena koji svakom kašikom krepi organizam
Jedan tanjir vam neće biti dovoljan. Bamija, kao njen obavezni sastojak, potiče iz Afrike, izgledom podseća na hibiskus i ima mnogobrojne benefite po zdravlje.
Komentari (0)