NEOBIČAN I PRUKUSAN RUČAK Zapečene špagete sa mlevenim mesom, lako i brzo se prave, a uživa natenane

trpeza.rs

17:30

Sezonski recepti 0

Nije svakidašnje jelo, ali je idealno ukoliko želite da počastite svoje drage goste nečim zanimljivim, pritom veoma ukusnim

NEOBIČAN I PRUKUSAN RUČAK Zapečene špagete sa mlevenim mesom, lako i brzo se prave, a uživa natenane
Printscreen/Youtube

Potrebni sastojci za pripremu:

  • 400 grama špageta
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 šargarepa
  • 250 grama mlevenog mesa
  • 350 mililitara paradajz soka
  • So i začini po ukusu

Postupak pripreme:

Špagete kuvajte prema uputstvu sa kesice. Dok se one kuvaju, pripremite sos.

Crni luk i šargarepu očistite pa isecite na kockice, zatim prodinstajte na malo ulja. Kada omeknu, dodajte meso i pržite dalje uz povremeno mešanje. Kada meso promeni boju, i omekne takodje, gotovo je. Tada dodajte paradajz sok i začine, pa sve dobro promešajte i ostavite da se ukrčka još par minuta. Sklonite sa ringle zatim.

Gotove špagete procedite dobro, pa pomešajte sa pripremljenim sosem.

Odgovarajuću tepsiju sada blago nauljite, zatim sipajte mešavinu špageta i sosa. Odozgo, po ukusu, možete sipati još malo paradajz soka, ili dodati izrendan kačkavalj, ili neki drugi sir. Takodje, možete poredjati sveži peršun, bosiljak ili posuti origanom.

Špagete zapecite u rerni na 200 stepeni, oko 15-20 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne. Izvadite potom, sačekajte da se malo prohladi pa secite parčiće i tako poslužite.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading