NEOBIČAN I PRUKUSAN RUČAK Zapečene špagete sa mlevenim mesom, lako i brzo se prave, a uživa natenane
Nije svakidašnje jelo, ali je idealno ukoliko želite da počastite svoje drage goste nečim zanimljivim, pritom veoma ukusnim
Potrebni sastojci za pripremu:
- 400 grama špageta
- 2 glavice crnog luka
- 1 šargarepa
- 250 grama mlevenog mesa
- 350 mililitara paradajz soka
- So i začini po ukusu
Postupak pripreme:
Špagete kuvajte prema uputstvu sa kesice. Dok se one kuvaju, pripremite sos.
Crni luk i šargarepu očistite pa isecite na kockice, zatim prodinstajte na malo ulja. Kada omeknu, dodajte meso i pržite dalje uz povremeno mešanje. Kada meso promeni boju, i omekne takodje, gotovo je. Tada dodajte paradajz sok i začine, pa sve dobro promešajte i ostavite da se ukrčka još par minuta. Sklonite sa ringle zatim.
Gotove špagete procedite dobro, pa pomešajte sa pripremljenim sosem.
Odgovarajuću tepsiju sada blago nauljite, zatim sipajte mešavinu špageta i sosa. Odozgo, po ukusu, možete sipati još malo paradajz soka, ili dodati izrendan kačkavalj, ili neki drugi sir. Takodje, možete poredjati sveži peršun, bosiljak ili posuti origanom.
Špagete zapecite u rerni na 200 stepeni, oko 15-20 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne. Izvadite potom, sačekajte da se malo prohladi pa secite parčiće i tako poslužite.
Možda vas zanima:
IDEALNO ZA DORUČAK ILI VEČERU Rolovane viršle sa kačkavaljem, neverovatno ukusna kombinacija
Odlično pecivo, koje ćete iznova i iznova praviti
RECEPT KAKAV STE UVEK TRAŽILI Mantije sa prazilukom i krompirom, ono kad se jelo podigne na viši nivo
Priredite ukućanima iznenađenje, dočekajte goste, biće vam zahvalni na savršenom zalogaju
SAVRŠEN SLATKIŠ ZA LETNJE POPODNE Pita sa jabukama u lisnatom testu, vrhunsko uživanje
Okolo hrskava korica, a unutra mek i sočan fil, sve miriše na cimet, a priprema jednostavna. Može sa bilo kojim voćem na ove vrućine
STARINSKO SRPSKO JELO Krompirača sa pirinčem i kobasicom, pravo zadovoljstvo ukusa
Luk ovom jelu daje slast, a pirinač u kombinaciji sa jako malo brašna pravi jelo kremastim
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
KRMENADLE U SOSU OD CRNOG LUKA Saftaste i aromatične, a meso se lepi za prste
Samo dodajte prilog po želji.
BAKINA POSNA SARMA BOLJA OD MRSNE Po receptu starom 50 godina, i sit bi je jeo
Ručak u kome će uživati cela porodica.
NATALIJINA ČEMBERLEN TORTA ZA NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE Jedini recept koji vam je potreban
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Natalije Jovanović iz Niša
PROJICE SA JOGURTOM GOTOVE ZA 10 MINUTA Ješćete ih za doručak, ručak i večeru
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
Komentari (0)