SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
![SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka](/data/images/2023-01-12/43970_626344-screenshot-1-f_f.jpg?timestamp=1688508000)
Potrebno:
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 srednja šargarepa
- 3-4 čena belog luka
- 3 barena jaja
- začini: suvi biljni začin, biber, tucana paprika, origano
- 3 kašike ulja
Za preliv:
- 2 jajeta
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja mleka (200ml)
Još:
- 1 kašika palente
- malo susama
- malo tvrdog sira po izboru
Priprema:
Obarite krompir i izrendajte na krupnije rende. Preko krompira dodajte izrendan crni luk i šargarep, seckan beli luk i izrendana obarena jaja. Začinite, pa promešajte. Dodajte ulje, pa opet promešajte.
Za preliv:
Ulupajte jaja, pa dodajte jogurt i mleko, pa promešajte.
Sipajte smesu sa krompirom u vatrostalnu posudu, lepo rasporedite i prelijte sa napravljenom smesom. Pospite sa palentom i susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30 minuta. Na kraju izrendajte malo kačkavalja preko.
Prijatno!
Možda vas zanima:
![LEGENDA DOBROG UKUSA Gurmanska pljeskavica uz rižoto, ručak za desetku](/data/images/2023-03-09/48379_pljeskavica-shutterstock-194074865_f.jpg)
LEGENDA DOBROG UKUSA Gurmanska pljeskavica uz rižoto, ručak za desetku
Ovo je odličan recept za obrok kao iz restorana
![BRZE, JEFTINE, NEODOLJIVE Pikantne pljeskavice od kupusa i tunjevine, apsolutni hit](/data/images/2023-02-27/47549_pljeskavice-shutterstock-1940845663_f.jpg)
BRZE, JEFTINE, NEODOLJIVE Pikantne pljeskavice od kupusa i tunjevine, apsolutni hit
Poslužite ih za ručak uz neki ukusan umak, ali mogu i kao lagana večera
![gulaš](/data/images/2023-02-08/46055_shutterstock-234139033_f.jpg)
JEDNOSTAVNO JELO, KOJE OKREPLJUJE Gulaš sa povrćem iz rerne, gozba dostojna kraljeva
Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a ovaj recept je malo drugačiji od uobičajenog
![ROLAT OD MESA Malo drugačiji ručak, koji će oduševiti ukućane](/data/images/2023-02-07/46009_20230206-160734_f.jpg)
ROLAT OD MESA Malo drugačiji ručak, koji će oduševiti ukućane
Meso može da se pripremi na bezbroj načina, a sada smo umesto ustaljenog načina spremanja odabrali meso spremljeno kao rolat
![milka torta](/data/images/2024-07-25/95310_image0-2_f.jpeg)
MARIJINA ČOKOLADNA TORTA SE TOPI U USTIMA Izdašna i kremasta, za prave sladokusce
Napravite ovu izdašnu i kremastu poslasticu po receptu Marije Čitaković iz Gornjeg Mušića
![gvakamole sos](/data/images/2024-07-18/94540_gvakamole-sos_f.jpg)
GVAKAMOLE SOS Biser meksičke kuhinje u kombinaciji ukusa bez premca
Možete da mažete na tost, služite kao prilog uz čips ili dodajte ribi ili mesu.
![voćni paša lokum](/data/images/2024-07-18/94538_image2_f.jpeg)
MAJIN VOĆNI PAŠA LOKUM SE TOPI U USTIMA A trešnje mu daju posebnu čar
Napravite čuveni turski desert u sočnoj varijanti sa trešnjama ili višnjama, po receptu Maje Vujčić iz Beograda.
ZORKIN ŠARENI HLEB OBOŽAVAJU DECA Preukusan i dekorativan, a svež i treći dan
Pripremite ovaj dekorativni hleb po receptu Zorke Gemović iz Sremske Kamenice
![tartar sos](/data/images/2024-07-11/93756_shutterstock-2143947197_f.jpg)
TARTAR SOS Francuski delikates koji se savršeno slaže sa ribom i morskim plodovima
Još bolji od kupovnog, uživaćete u svakom zalogaju.
Komentari (0)