SVE NAMIRNICE VEĆ IMATE U KUĆI Napravite brzi, jeftin, a ukusan ručak od svega par sastojaka
Ako ne znate šta biste danas pripremali za ručak, evo jedne odlične ideje
Potrebno:
- 1 kg krompira
- 1 glavica crnog luka
- 1 srednja šargarepa
- 3-4 čena belog luka
- 3 barena jaja
- začini: suvi biljni začin, biber, tucana paprika, origano
- 3 kašike ulja
Za preliv:
- 2 jajeta
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja mleka (200ml)
Još:
- 1 kašika palente
- malo susama
- malo tvrdog sira po izboru
Priprema:
Obarite krompir i izrendajte na krupnije rende. Preko krompira dodajte izrendan crni luk i šargarep, seckan beli luk i izrendana obarena jaja. Začinite, pa promešajte. Dodajte ulje, pa opet promešajte.
Za preliv:
Ulupajte jaja, pa dodajte jogurt i mleko, pa promešajte.
Sipajte smesu sa krompirom u vatrostalnu posudu, lepo rasporedite i prelijte sa napravljenom smesom. Pospite sa palentom i susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30 minuta. Na kraju izrendajte malo kačkavalja preko.
Prijatno!
Možda vas zanima:
LEGENDA DOBROG UKUSA Gurmanska pljeskavica uz rižoto, ručak za desetku
Ovo je odličan recept za obrok kao iz restorana
BRZE, JEFTINE, NEODOLJIVE Pikantne pljeskavice od kupusa i tunjevine, apsolutni hit
Poslužite ih za ručak uz neki ukusan umak, ali mogu i kao lagana večera
JEDNOSTAVNO JELO, KOJE OKREPLJUJE Gulaš sa povrćem iz rerne, gozba dostojna kraljeva
Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a ovaj recept je malo drugačiji od uobičajenog
ROLAT OD MESA Malo drugačiji ručak, koji će oduševiti ukućane
Meso može da se pripremi na bezbroj načina, a sada smo umesto ustaljenog načina spremanja odabrali meso spremljeno kao rolat
TANJA I BRANIMIR DALI SU NAM NAJBOLJI RECEPT ZA BELI EGIPAT Evo zašto je ova kremasta torta najtraženija ovog proleća
Sočna torta sa nekoliko filova savršena je za sve svečane prilike i važne životne događaje, izgleda raskošno a topi se u ustima.
VELJKOV TART OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ Savršeni spoj hrskave kore i nežnog ganaša
Napravite ovu neodoljivu poslasticu po receptu Veljka Mijuškovića iz Beograda
NATAŠINA TORTA SA VIŠNJAMA I ČOKOLADOM BUDI SVA ČULA Liči na Švarcvald a drugačija
Jako podseća na Švarcvald tortu, a kombinacija čokolade i višanja čini je neodoljivom.
BILJINA ESTERHAZI TORTA POMERA GRANICE DOBROG UKUSA Raskošna poslastica nazvana po grofu
Napravite čuvenu poslasticu raskošnog ukusa po receptu Biljane Samardžić iz Tivta
MONTE TORTA OSVOJIĆE I ONE KOJI NE VOLE SLATKO Po receptu Ilijane Kovačević
Napravite ovu fenomenalnu poslasticu sa lešnicima po receptu Ilijane Kovačević iz Banjaluke.
Komentari (0)