ROLAT OD MESA Malo drugačiji ručak, koji će oduševiti ukućane
Meso može da se pripremi na bezbroj načina, a sada smo umesto ustaljenog načina spremanja odabrali meso spremljeno kao rolat

Potrebno je:
Možda vas zanima:

LEGENDA DOBROG UKUSA Gurmanska pljeskavica uz rižoto, ručak za desetku
Ovo je odličan recept za obrok kao iz restorana

BRZE, JEFTINE, NEODOLJIVE Pikantne pljeskavice od kupusa i tunjevine, apsolutni hit
Poslužite ih za ručak uz neki ukusan umak, ali mogu i kao lagana večera

JEDNOSTAVNO JELO, KOJE OKREPLJUJE Gulaš sa povrćem iz rerne, gozba dostojna kraljeva
Gulaš je mnogima omiljeno jelo, a ovaj recept je malo drugačiji od uobičajenog

JEFTINO I BRZO, A SVE VEĆ IMATE U KUĆI Ako ne znate šta da spremate za ručak, probajte ovo jelo
Ukoliko su vam dosadila jela koja stalno pravite, ovaj predlog bi vam se mogao dopasti. Ekonomičan je, praktičan i jako ukusan
- 100 gr suve slanine
- par pilećeg filea
- 1 glavica crnog luka
- 1 paprika iz zamrzivača
- malo slatke paprike
- biber mleven
- 2 kuvana jaja
- 1 celo jaja
- 1 kašičica suvog začina
- 1 kašičica belog luka granula
- šaka seckanog peršuna
- 2 kriške hleba
- malo rendanog kačkavalja
Priprema:
Meso samleti ali deo ostaviti na kockice. Luk papriku iseći na sitno i ispržiti dodati ml. papriku i biber. Dodati to u mleveno meso, seckana kuvana jaja, meso na kockice,celo jaje, začin i granule belog luka.

Dodati i hleb ocedjen u mleku i seckan peršunov list. Sve izjednačiti Poredjati na foliju listove suve slanine i poredjati meso.
Oblikovati u valjak rukama i uviti zajedno sa slaninom u rolat. Staviti na pek papir na čije ste dno staviti malo ribanog kačkavalja i ubaciti u pleh.

Odozgo posuti ribanim kačkavaljem. Peči na 220 stepeni C oko sat vremena. Na polovini pokriti volijom. Vrhunski ukus..neodoljivo dobro...

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)