JEFTINO I BRZO, A SVE VEĆ IMATE U KUĆI Ako ne znate šta da spremate za ručak, probajte ovo jelo

TRPEZA.RS/S.Ć.

23:48

U sosu sa 0

Ukoliko su vam dosadila jela koja stalno pravite, ovaj predlog bi vam se mogao dopasti. Ekonomičan je, praktičan i jako ukusan

JEFTINO I BRZO, A SVE VEĆ IMATE U KUĆI Ako ne znate šta da spremate za ručak, probajte ovo jelo
Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira
1 glavica crnog luka
1 srednja šargarepa
3-4 čena belog luka
3 barena jaja
začini: suvi biljni začin, biber, tucana paprika, origano
3 kašike ulja


Za preliv:

2 jajeta
1 šolja jogurta
1 šolja mleka (200ml)


Još:

1 kašika palente
malo susama
malo tvrdog sira po izboru


Priprema:


Obarite krompir i izrendajte na krupnije rende. Preko krompira dodajte izrendan crni luk i šargarep, seckan beli luk i izrendana obarena jaja. Začinite, pa promešajte. Dodajte ulje, pa opet promešajte.

Za preliv: Ulupajte jaja, pa dodajte jogurt i mleko, pa promešajte.

Sipajte smesu sa krompirom u vatrostalnu posudu, lepo rasporedite i prelijte sa napravljenom smesom. Pospite sa palentom i susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 30 minuta. Na kraju izrendajte malo kačkavalja preko.

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading