SJAJNA IDEJA ZA RUČAK Krem supa od šampinjona sa pančetom
Ukusno predjelo.
Sastojci:
300 g šampinjona
100 g pančete
3 krompira
2 kašike skrobnog brašna
2 čena belog luka
4 kašike kisele pavlake
1 kašičica iseckanog peršuna
so, biber
Priprema: Šampinjone iseći na listiće, krompir i pančetu na kockice. Na malo ulja prodinstati pančetu, dodati šampinjone i kada puste vodu, dodati krompir i sitno iseckan beli luk. Dinstati dok tečnost ne ispari. Sipati oko dva litra vode i ostaviti da se kuva na srednjoj vatri. Skrobno brašno pomešati sa malo vode i kiselom pavlakom. Kad povrće omekša, izvaditi iz šerpe oko 2/3 i usitniti štapnim mikserom. Smesu vratiti u šerpu, dodati skrobno brašno pomešano s pavlakom i izmešati. Začiniti po ukusu i posuti peršunom.
Možda vas zanima:
ČUVENA SUPA BALTIKA Krem jelo od pečuraka i SLANINICE morate da napravite
Grijbu srijuba je ukusan obrok.
ODLIČAN IZVOR ENERGIJE Gusta čorba od kukuruza, može da bude i obrok
Pravo jelo za zimske dane.
POSNI RIŽOTO SA PEČURKAMA I KAČKAVALJEM Ukućani će stajati u redu za još
Fenomenalan obrok držaće vas dugo sitim, a osvaja na prvi zalogaj.
OČISTITE KERAMIČKU RINGLU ZA TREN OKA Nema ribanja ni struganja, samo ovaj 1 sastojak
Očistite prljavu ringlu brzo i lako uz pomoć jednostavnog trika iskusnih domaćica.
SUTLIJAŠ SA JAGODAMA BOLJI OD ONOG KLASIČNOG Desert za sva vremena i prilike
Sutlijaš sa jagodama oboriće s nogu sve, zato najbolje stavite duplu meru.
PITA SA ŠAMPINJONIMA Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva, za savršen početak dana
Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.
TURSKA PICA BOLJA OD ONE KLASIČNE Tradicionalni recept za Lohmadžun
Ako volite picu, ovu ćete obožavati. Mleveno meso daje poseban šmek, zato najbolje stavite duplu meru.
Komentari (0)