ĆUFTE OD SPANAĆA Predivne loptice koje će deca obožavati
Napravite ove ćufte i deca će zavoleti spanać.
Sastojci:
250 g spanaća
150 g feta sira
50 g rendanog parmezana
50 g brašna
2 jaja
1 kašika ulja
so, biber
Priprema: Skuvati spanać. Iseckati ga i pomešati sa sirom i pola količine parmezana. Dodati brašno, biber i so po ukusu. Dobro izmešati i praviti loptice. Spuštati ih u vodu koja ključa. Kuvati nekoliko minuta. Ređati u posudu za pečenje, odozgo sipati ulje i preostali parmezan. Zapeći u zagrejanoj rerni, na 200 stepeni oko pola sata. Gotove po želji preliti kečapom.
Možda vas zanima:
SPECIJALITET SA SICILIJE Kaponata je tradicionalno jelo od povrća koje se krčka u paradajz sosu
Postoje razne verzije kaponate, a mi vam dajemo ovu jednostavnu od povrća. Možete da je jedete s hlebom kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.
ĆUFTE OD SPANAĆA Zanimljive ukusne loptice pečene u rerni koje će svi obožavati
Zdrav i ukusan ručak.
ZA ZDRAVU I UKUSNU VEČERU Ćuftice od povrća uvek su dobar izbor
I mališani će se nuditi da vam pomognu u pravljenju.
IDEALNE ZA DANE POSTA Fantastične pljeskavice od povrća, raskošnog ukusa i mirisa
Zdravo jelo koje može biti ručak ili večera, a može se jesti i hladno.
BOLONJEZE SOS PRSTE DA POLIŽETE Donosimo vam originalni italijanski recept za najlepšu pastu
Fenomenalan i slasan obrok oduševiće i one izbirljive.
SAVETI ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJBOLJU PROJU Biće sveža dugo i neće se mrviti
Napravite ukusnu proju koja će da ostane sveža i sutradan.
SELJAČKA PITA SA SIROM I KAJMAKOM Smaže se očas posla, a greje dušu i telo
Fenomenalna i drugačija, idealna za doručak ili večeru.
PILETINA ZAPEČENA SA SENFOM Meso se lepi za prste, a svaki zalogaj je gurmanski raj
Sočno i aromatično jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
NA KOJOJ TEMPERATURI SE PEČE PITA? Da bi bila savršeno ukusna nije svejedno
Pite su mnogima omiljeni izbor za doručak ili večeru, a mogu i da se služe kao prilog uz jelo. Ipak, da bi pita bila sočna i mekana, treba da znate na kojoj temperaturi da je pečete.
Komentari (0)