Recept za njoki s paradajzom za jednostavan i ukusom bogat ručak
Ukoliko volite jači ukus, slobodno dodajte i malo seckane pančete ili kobasicu.

Brzonski njoki s paradajtom i sirom
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
400 g pelata
500 g njoka
1 kašičica sušenog ili 1 šaka svežeg bosiljka
125 g mocarele
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju i dinstajte seckani crni luk i sitno iseckanu papriku. Umešajte izgnječeni beli luk, propržite ga minut, pa dodajte seckani paradajz. Kuvajte oko 10 minuta i povremeno mešajte. Njoke skuvajte prema uputstvu na pakovanju i umešajte u sos. Posolite, dodajte iseckan bosiljak i prebacite u veliku vatrostalnu posudu. Njoke pospite izmrvljenom mocarelom i pecite do deset minuta na 200 stepeni, dok sir ne promehuri i ne dobije zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

KARAĐORĐEVA ŠNICLA KAKVU PRAVE U KAFANI Posle ovog recepta zaboravićete sve druge
Gurmanski obrok po kafanskom receptu.

TELETINA SA KARIJEM I KOKOSOVIM MLEKOM Aromatični specijalitet u kome će uživati cela porodica
Slasno jelo držeće vas dugo sitim.

KIKIRIKI SALATA SA ŠUNKOM Pravi se lako, a pojede brzo
Slasna i ukusna, bićete oduševljeni.

ČUVENA ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica ukrasiće svaku svečanu trpezu, a neponovljivog ukusa
Očaravajuća i ukusna, uzećete parče više.

POMFRIT BEZ KAPI ULJA Pravi raj za nepca, a mnogo zdraviji
Služite uz meso ili jelo po želji.
Sta uraditi sa glavicom crnog luka, da li je sluziti tako celu ili baciti?