Recept za njoki s paradajzom za jednostavan i ukusom bogat ručak
Ukoliko volite jači ukus, slobodno dodajte i malo seckane pančete ili kobasicu.
Brzonski njoki s paradajtom i sirom
Sastojci:
1 kašika maslinovog ulja
1 glavica crnog luka
1 crvena paprika
400 g pelata
500 g njoka
1 kašičica sušenog ili 1 šaka svežeg bosiljka
125 g mocarele
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju i dinstajte seckani crni luk i sitno iseckanu papriku. Umešajte izgnječeni beli luk, propržite ga minut, pa dodajte seckani paradajz. Kuvajte oko 10 minuta i povremeno mešajte. Njoke skuvajte prema uputstvu na pakovanju i umešajte u sos. Posolite, dodajte iseckan bosiljak i prebacite u veliku vatrostalnu posudu. Njoke pospite izmrvljenom mocarelom i pecite do deset minuta na 200 stepeni, dok sir ne promehuri i ne dobije zlatnu boju.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (1)
Sta uraditi sa glavicom crnog luka, da li je sluziti tako celu ili baciti?