ROLAT OD MESA U SLANINI Specijalitet koje će gurmani obožavati

Trpeza/ V.V.

11:00

Sezonski recepti 0

Rolat izgleda dekorativno i pravi je izbor za posebne prilike.

ROLAT OD MESA U SLANINI Specijalitet koje će gurmani obožavati
Shutterstock

Sastojci:

500 g mlevenog pilećeg belog mesa

200 g starog sira

200 g slanine

2 kriške hleba

2 sveža jaja

3 kuvana jaja

1 crni luk

so, biber

Priprema:

Crni luk iseckajte, prodinstajte na malo ulja da omekša. Hleb natopite mlekom. Sir i kuvana jaja izgnječite i pomešajte sa mesom. Dodajte živa jaja, izdinstan luk, izmrvljen hleb, so i biber po ukusu. Podmažite okrugli kalup za kolače, pospite hlebnim mrvicama, stavite dole tanko isečene kriške slanine. Preko stavite pripremljenu smesu od mesa. Utisnite, izravnajte i odozgo poređajte kriške slanine. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Nožem probodite meso da vidite da li je pečeno unutra.  

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Komentari (0)

Loading