ROLAT OD MESA U SLANINI Specijalitet koje će gurmani obožavati
Rolat izgleda dekorativno i pravi je izbor za posebne prilike.

Sastojci:
Možda vas zanima:

RUČAK ZA GURMANE Piletina u slanini je savršen mesni rolat, svi će biti oduševljeni i ukusom i izgledom!
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće.

MESNI ROLAT ZA CELU PORODICU Neodoljiv i prepun UKUSNOG fila, ovaj obrok će vam odmah postati omiljen
Oduševite se na prvi zalogaj.

SAVRŠEN RUČAK Rolat od mlevenog mesa punjen sirom, pravi gurmanski specijalitet
Ovaj rolat nije teško napraviti, a veoma je dekorativan i ukusan.

NEPREVAZIĐEN SPECIJALITET Rolat od mesa sa barenim jajima, prelepo posluženje
Dekorativan rolat koji će sve oduševiti.
500 g mlevenog pilećeg belog mesa
200 g starog sira
200 g slanine
2 kriške hleba
2 sveža jaja
3 kuvana jaja
1 crni luk
so, biber
Priprema:
Crni luk iseckajte, prodinstajte na malo ulja da omekša. Hleb natopite mlekom. Sir i kuvana jaja izgnječite i pomešajte sa mesom. Dodajte živa jaja, izdinstan luk, izmrvljen hleb, so i biber po ukusu. Podmažite okrugli kalup za kolače, pospite hlebnim mrvicama, stavite dole tanko isečene kriške slanine. Preko stavite pripremljenu smesu od mesa. Utisnite, izravnajte i odozgo poređajte kriške slanine. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko jedan sat. Nožem probodite meso da vidite da li je pečeno unutra.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

UŠTIPCI SA MESOM Recept koji morate da znate, nikad nisu bili ukusniji
Najbolje služite uz šolju jogurta.

KREMASTA PASTA SA PILETINOM Klasik italijanske kuhinje koji greje dušu i telo
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

POSNA BANOFI PITA Kremasta i osvežavajuća poslastica koja budi sva čula
Nimalo ne zaostaje za originalom.

PAŠTETA SA TUNJEVINOM Posna i slasna, a zdrava, za savršen početak dana
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog jelu.

ORAH KOLAČ SAVRŠEN ZA USKRS Nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Kremast i sočan, nestaće sa stola čim se postavi.
Komentari (0)