NEPREVAZIĐEN SPECIJALITET Rolat od mesa sa barenim jajima, prelepo posluženje

Trpeza/ V.V.

20:00

Sezonski recepti 0

Dekorativan rolat koji će sve oduševiti.

NEPREVAZIĐEN SPECIJALITET Rolat od mesa sa barenim jajima, prelepo posluženje
Shutterstock

Sastojci:

Rolat:

500 g mlevenog mesa po želji

2 glavice crnog luka

1 jaje

1 kašičica mešavine biljnih začina

2 kašike ulja

Fil:

4 kuvana jaja

200 g kačkavalja

5 kiselih krastavčića

Priprema:

U meso dodati sitno iseckan crni luk, umućeno jaje, ulje i začine. Umesiti da se dobije ujednačena smesa. Kisele krastavce iseckati na kockice, a kačkavalj narendati. Rastanjiti smesu od mesa na providnoj foliji u obliku pravougaonika, debljine oko 1 cm. Posuti kačkavaljem i krastavčićima, a oljuštena jaja poređati na ivicu po dužini. Polako urolati i staviti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta, dok meso dobije zlatno-braon boju.

Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading