MESNI ROLAT ZA CELU PORODICU Neodoljiv i prepun UKUSNOG fila, ovaj obrok će vam odmah postati omiljen
Oduševite se na prvi zalogaj.
Rolat od mlevenog mesa
Sastojci:
1/2 kg mlevenog mesa
1 glavica crnog lika
1-2 čena belog luk
1 jaje
4-5 kašika prezli
suvi začin
so, biber
100 g tvrdog sira
3-4 trougla topljenog sira
200 g šunkarice
Priprema:
Luk izrendati na sitno, pa sjediniti sa mesom, jajetom, prezlama i začinima. Foliju namazati uljem, pa
rasporediti meso u obliku pravougaonika. Na sredinu staviti šunkaricu, pa narendati tvrdi sir, a preko njega staviti topljeni sir iskidan na komadiće. Rolat uviti u alu-foliju, pa staviti u tepsiju i sipati čašu vode. Rolat peći u rerni, a pred kraj otvoriti foliju da porumeni.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
SAVRŠEN RUČAK Rolat od mlevenog mesa punjen sirom, pravi gurmanski specijalitet
Ovaj rolat nije teško napraviti, a veoma je dekorativan i ukusan.
ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.
ROLAT OD MESA PUNJEN KAČKAVALJEM Savršeno jelo za posebne prilike
Ukusno rolovano meso lepo izgleda na stolu, a ukus mu nimalo ne zaostaje.
BRZO I LAKO OČISTITE CELU KUHINJU Treba vam samo 1 sastojak a sijaće se kao nova
Uštedećete vreme i novac, a bićete oduševljeni rezultatom.
PRAZNIČNA PITA OSVOJIĆE I ONE IZBIRLJIVE Sočna i slasna, ukućani će stajati u redu za još
Sjajan predlog za svečanu Uskršnju trpezu ali i bilo koji svečani događaj.
FARBANJE JAJA ŠLAGOM Neobična tehnika koja daje fenomenalne rezultate
Isprobajte drugačiji način bojenja jaja, iznenadićete se rezulatom.
NAJLEPŠE MRSNE I POSNE MUSAKE Hrskavih kora i sočnog nadeva, pomeraju granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a pravi su raj za nepca.
ČORBA OD ŠAMPINJONA I KROMPIRA NA VODI Sočna rapsodija ukusa koja se pravi brzo, a govori 5 jezika
Idealna za dane strogog posta, a zdrava i preukusna.
Komentari (0)