SAVRŠEN RUČAK Rolat od mlevenog mesa punjen sirom, pravi gurmanski specijalitet
Ovaj rolat nije teško napraviti, a veoma je dekorativan i ukusan.
Sastojci:
1 kg mlevene svinjetine
150 g sitnog sira
2 crvene paprike
1 šolja toplog pilećeg bujona
1 kašika putera
so, biber
1 kašika ajvara
Priprema: Mleveno meso začiniti po ukusu solju i biberom, pa dodati sitno iseckanu papriku i bujon u kome je rastopljena kašika putera. Dobro promešati i ostaviti da odstoji 2-3 sata. Kalup za hleb obložiti papirom za pečenje, pa staviti pola mlevenog mesa. Po sredini rasporediti sira, pa staviti ostatak mlevenog mesa. Oblikovati rolat, premazati ajvarom i peći 45 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
ĆURETINA UPAKOVANA U SLANINU Neobičan i neverovatno ukusan rolat od mesa
Poslužite mesni rolat uz krompir ili povrće, a odličan je i sutradan.
MESNI ROLAT ZA CELU PORODICU Neodoljiv i prepun UKUSNOG fila, ovaj obrok će vam odmah postati omiljen
Oduševite se na prvi zalogaj.
NE ZNA SE DA LI JE LEPŠE ILI UKUSNIJE Rolovano meso punjeno pečurkama i kačkavaljem
Rolat od mesa sa ukusnim filom lepo izgleda kada se posluži, a ukus mu je još lepši.
NEPREVAZIĐEN SPECIJALITET Rolat od mesa sa barenim jajima, prelepo posluženje
Dekorativan rolat koji će sve oduševiti.
ČOKO BOMBICE Sitni zalogajčići poješće se u trenu, a naprave se za par minuta
Sitni kolači nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PROLEĆNA KAPAMA Sočni delikates bogatog ukusa koji će oduševiti i one izbirljive
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
ČUVAJTE BRAŠNO NA OVAJ NAČIN Biće sveže mesecima i štetočine će bežati od njega!
Koristan i primenljiv savet za sve domaćice.
OBOJITE JAJA U ROZE NA POTPUNO PRIRODAN NAČIN Biće prelepa, a jednostavna tehnika uspeva svima
Koristite cveklu da dobijete potpuno prirodnu roze boju, bićete oduševljeni. Ako ostavite kraće potopljeno dobićete svetloroze boju, a ako ostavite duže biće crvena.
JEFTIN KOLAČ SKUPOG UKUSA Posan i lak za pripremu, uspeće i početnicima
Neodoljiv desert pravi se brzo i lako, a pomera granice dobrog ukusa.
Komentari (0)