SAVRŠEN RUČAK Mekana i sočna pileća džigerica sa prazilukom

Trpeza/ V.V.

11:30

Sezonski recepti 0

Ukusno jelo za celu porodicu.

SAVRŠEN RUČAK Mekana i sočna pileća džigerica sa prazilukom
Shutterstock

Sastojci:

1 kg pileće džigerice

1 praziluk

300 ml ulja

so, biber, suvi biljni začin

Priprema:

Pileću džigericu operite i poređajte na krpu da se lepo ocedi. U većem tiganju zagrejte dosta ulja, dodajte praziluk isečen na kolutove i dinstajte 10 minuta. Stavite oceđenu džigericu koju ste začinili. Poklopite tiganj i pržite na srednjoj vatri. Na pola pečenja okrenite je na drugu stranu. Nemojte suviše dugo pržiti da ne bude tvrda.

Možda vas zanima:

empanada

EMPANADA Španska rapsodija koja osvaja na prvi zalogaj, ukusa koji se pamti

13:00

20 maj, 2024

Sezonski recepti

Čuveno špansko pecivo od testa i fila nastalo je u španskoj Galiciji, a ime u bukvalnom prevodu znači „obmotano u hlebu“. Prave se od različitih vrsta testa, prhkog, lisnatog ili kukuruznog i različitih slatkih i slanih punjenja. Za slane empanade najčešće se koriste meso, riba, plodovi mora, šunka, sir, paradajz, a za slatke voće kao što su jabuke, breskve ili kajsije.

Komentari (0)

Loading